Ege Postası
Geri

Belediyeden çadırda kalan çocuklara okul öncesi sınıf

Yüreğir Belediyesi, Doğankent Kültür Evinde bölgede bulunan tarım işçilerinin çocukları için okul öncesi eğitimi vermek üzere ayrı bir sınıf açtı. Her gün 25 öğrenci, çadırlardan alınıp, özel servisle kültür evine getirilip,...
Belediyeden çadırda kalan çocuklara okul öncesi sınıf
Haberler / Güncel
17 Mayıs 2013 Cuma 12:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yüreğir Belediyesi, Doğankent Kültür Evinde bölgede bulunan tarım işçilerinin çocukları için okul öncesi eğitimi vermek üzere ayrı bir sınıf açtı. Her gün 25 öğrenci, çadırlardan alınıp, özel servisle kültür evine getirilip, eğitim aldıktan sonra tekrar ailesinin yanına götürülüyor.

Doğankent Kültür Evinde açılan okul öncesi sınıfında çocukların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Bu çocuklarımızı her gün bulundukları çadırlardan alıp hazırladığımız özel sınıflara getiriyoruz. Burada kişisel bakım, beden gelişimi, bireysel dil gelişimi, zihinsel algılama, el becerileri ve psikomotor alanlarının kullanımı gibi konularda eğitimler veriliyor.” dedi.

Başkan Çelikcan çocukların günlük beslenme ihtiyaçlarının diyetisyenlerin hazırladığı plan dahilinde karşıladıklarını, ayrıca düzenli olarak gündüz uykusu almalarının sağlandığını belirtti. Bununla yetinmeyip düzenli sağlık kontrollerinin yapıldığını belirten Başkan Çelikcan çocuklarımızın ihtiyaçları olan her türlü giyim malzemelerinin de Yüreğir Belediyesi tarafından karşılandığının altını çizdi.

Çadırda kalan ailelerin çocuklarının birçoğunun okula dahi gidemediğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ‘Bu çocukları eğiterek imkanlarımız ölçüsünde okula ve hayata hazırlıyoruz. Çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimi amacıyla bu yaşta verilen eğitimler çok önemli. Çünkü bu çocuklarımızın aileleri akşama kadar tarlada çalışıp çocukları ile ilgilenememektedirler. Onların akşama kadar aileleri biziz. Bu amaçla çocuklarımızın eğitimleri, beslenmeleri sağlık kontrolleri ve kişisel gelişimleri kontrollü bir şekilde yapılıyor. Bu hizmetleri imkanlarımız elverdiği oranda devam ettireceğiz zira bizim anlayışımızda belediye hizmetleri doğumdan ölüme kadar kesintisiz şekilde vatandaşımızın yanı başında olmak ve her türlü problemine çözüm bulmaya çalışmaktır. “ diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası