Ege Postası
Geri

Belediyeden sevimli dostlara “şefkat eli”

Gaziemir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü alt birimi olarak faaliyet gösteren Veterinerlik İşleri, daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla müdürlüğe çevrildi. Böylece sokak hayvanlarının aşısından, ameliyatına kadar tüm sağlık ve bakım işlemlerine kalite getirildi
Belediyeden sevimli  dostlara “şefkat eli”
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Nisan 2013 Cuma 11:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 2009 yılına kadar Zabıta Müdürlüğü bünyesinde alt birim olarak faaliyet gösteren, 2009 yılından sonra Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün kurulması ile bu müdürlük bünyesinde faaliyetlerine devam eden Veterinerlik İşleri Birimi, Gaziemir Belediye Meclisi’nde alınan kararla Ocak 2013’ten itibaren müdürlük oldu. Birimin müdürlüğe çevrilmesiyle, daha çabuk, kaliteli, hızlı ve yerinde hizmet verilmeye başlandı. Sokak hayvanlarının her türlü sağlık ve bakım gibi rehabilitasyon işlemlerini yapan müdürlük, aynı zamanda havyan hastalıklarının yayılmasını önlemek için gerekli tüm çalışma ve denetimleri de yapıyor.

Modern bir hayvan hastanesi
Sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama, koruma, sahiplendirme, kimliklendirilip kayıt altına alma, barındırma, ilaçlama gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayan hizmetler veren müdürlük, bünyesinde ki modern klinik ile hayvanların ameliyatlarını da yapabiliyor. Sokakta yakaladığı hayvanların tüm bakım işlemlerini ve sağlık taramasını yapan müdürlük personeli, hayvanın kayıt işlemlerini yaparak kimliklendirdikten sonra yakaladıkları sokağa geri bırakıyorlar. Sokakta yaşayamayacak durumda olan hayvanlar ise barınaklara ve bakımevlerine yerleştirilerek güvenli ortamda bir ortamda yaşaması sağlanıyor. İlçe sınırları içerisinde ki hayvan barınaklarının denetimini sağlayan, sağlık denetimlerini yapan ve buralardaki hayvanların yemek ihtiyaçlarını gideren müdürlük, bugüne kadar 9 bin 765 hayvanın sağlık taramalarını yaptı.

“Hayvan sevgisi kazandırılmalı”
Sokak hayvanlarının tüm bakım işlemlerini, sahipli hayvanların ise yasa kapsamında aşı işlemlerini yapan müdürlük, insanlara hayvan sevgisi kazandırmak amacıyla bir dizi eğitim düzenliyor. Hayvan sevgisinin hayvanla temasta bulunarak ve eğitimle çocuklara kazandırılması gerektiğine değinen Veterinerlik İşleri Müdürü Adem Görgülü, “İnsanlar hayvanlarla ortak bir yaşamı paylaşmayı öğrenmelidir. Biz bu amaçla geleceğin sahibi olan gençlere, bu bilinci kazandırmak için okullarda hayvan sevgisi konulu eğitimler düzenleyerek çocuklara bu sevgiyi aşılamayı amaçlıyoruz” diyor.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası