Ege Postası
Geri

Berdimuhamedov, Kazakistan’ı ziyaret edecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in daveti üzerine bu ülkeyi ziyaret edecek. Berdimuhamedov’un Astana ziyareti, 10-11 Mayıs günlerinde gerçekleşecek.Bakanlar Kurulu toplantısında...
Berdimuhamedov, Kazakistan’ı ziyaret edecek
Haberler / Dünya
4 Mayıs 2013 Cumartesi 11:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in daveti üzerine bu ülkeyi ziyaret edecek. Berdimuhamedov’un Astana ziyareti, 10-11 Mayıs günlerinde gerçekleşecek.

Bakanlar Kurulu toplantısında söz konusu ziyarete ilişkin konular değerlendirildi. Türkmen liderin Kazakistan ziyaretinde ikili anlaşmaların imzalanacağı belirtildi. Bakanlar Kurulu’nda yapılan açıklamada, Türkmenistan ile Kazakistan ilişkilerinin eşitlik ve karşılıklı işbirliği ortamında devam ettiği vurgulandı.

Ayrıca, ziyaret kapsamında iki ülke devlet başkanlarının katılımıyla iki ülkeyi biri birine bağlayan Kuzey-Güney Demiryolu hattının açılışı gerçekleştirilecek.
Türkmenistan’ın Kazakistan ve İran ile ortaklaşa inşa ettiği bu demiryolu hattı, bölge ülkelerini de yakından ilgilendiriyor.

Sözkonusu projede, Türk şirketinin de önemli katkısı oldu. Kazakistan ile Türkmenistan’ın İran üzerinden Basra Körfezine taşıyacak projede, Nata Holding iştiraklerinden Net Yapı da yer aldı. Türk şirketi, Türkmenistan'da çölün ortasında şantiye kurarak 9 ayda, 27 kilometrelik demiryolu hattını tamamladı. Bu hatla, Türkmenistan ile Kazakistan’ın birbirine bağladı.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası