Ege Postası
Geri

Bergama'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı

Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) açıldı.
Bergama'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı
Haberler / İzmir
14 Şubat 2017 Salı 11:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Açılış törenine AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer katıldı. Hastanenin yöneticisi Uzm. Dr. Osman Himmetoğlu, hasta ve hasta yakınlarına psikososyal destek ve rehabilitasyon hizmeti verileceğini ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların da tıbbi tedavilerinin düzenleneceğini belirtti.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ruh sağlığı problemi olan, evde yakınlarını meşgul eden hayata kazandırılmayı bekleyen 137 kişinin rehabilitasyon hizmeti almak için merkezime başvurduğunu vurgulayarak, Bergama'ya yakın zamanda Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) de açılacağını duyurdu. Merkezde 1 Psikiyatri uzman doktor, 1 psikolog, 2 hemşire, 1 sosyal çalışmacı, güvenlik elemanı, tıbbi sekreter ve temizlik elemanlarından oluşan yaklaşık on kişilik bir ekip hizmet verecek. Bergama Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri satranç, ahşap boyama, takı tasarım, halk oyunları, ebru gibi alanlarda kurslar verecek. Toplam 300 metrekare alana kurulu merkezde ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti verilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası