Ege Postası
Geri

Bergama'da ipekböcekçiliği üretimi başladı

Kırsalda kalkınmayı destekleme projeleri kapsamında geçen yıl başlatmış olduğu ipekböceği yetiştirme projesini bu yılda sürdüren Bergama Belediyesi merkezde ve kırsaldaki mahallelerde ipekböceklerini üreticilerle buluşturdu. 
Bergama'da ipekböcekçiliği üretimi başladı
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mayıs 2016 Perşembe 13:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Büyük yatırımlar gerektirmeden, 35-40 günlük uğraşlar sonucunda iyi bir gelir getirisi olan ve dut ağacının yetiştiği her yerde yapılabilen ipekböcekçiliği yetiştiriciliği için, bu yıl Bergama merkez ve Zeytindağ mahallesinden projeye başvuru yapanlara ipekböcekleri dağıtıldı. 

Koza Birlik’ten uzman ekipler, üreticilere böceğin beslemesi konusunda uygulamalı olarak anlatımda bulunarak ilk günden son evreye kadar karşılaşacakları durumlar ve yetiştirmedeki püf noktalar konusunda da üreticileri bilgilendirdi. 

Üreticilerin bilgilendirildiği dağıtım törenine Bergama Belediyesi Meclis Üyesi Serpil Güler ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in eşi Meltem Gönenç’te katıldı. 

İpekböceği yetiştiricileri yetişme dönemi içinde Koza Birlik ekiplerinden destek alabilecek ve Koza Birlik ekipleri yetiştiricileri ziyaret ederek üretimi yerinde inceleyecek. 

İpekböceği yetiştiriciliğinde geçtiğimiz yıl pilot bölge olarak Armağanlar ve Karahıdırlı mahalleri seçilmiş ve bu mahallelerde başarılı bir üretim gerçekleştirilmişti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası