Ege Postası
Geri

Özçınar 2 yılı değerlendirdi

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek belediyenin 2 yıllık çalışma dönemini ve yapılacak hizmetleri değerlendirdi.
Özçınar 2 yılı değerlendirdi
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mayıs 2016 Perşembe 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Şehit Özgür Küçük Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar'ın yanı sıra daire amirleri ve 56 mahalle muhtarı katıldı.

Önceliklerinin Ödemiş halkının yaşam standardını yükseltecek ve kazancını artıracak projeler olduğunu ifade eden Başkan Özçınar, belediyenin tüm imkânlarının muhtarların ve mahallelerin hizmetinde olacağını belirtti. Başkan Özçınar, belediye tarafından yapılan hizmetleri değerlendirerek hedefledikleri projeleri tek tek anlattı.

Başkan Özçınar, ayrım yapmadan her mahalleye eşit hizmeti götürme gayreti içinde olduklarını belirterek muhtarlardan mahallelerin sorunlarının tespitinde yardım istedi. Başkan Özçınar “Her mahallemize öncelikli ihtiyaçlara göre hizmetlerimizi ayrım gözetmeksin götürüyoruz. Amacımız her mahallesi yaşanılabilir daha güzel Kiraz oluşturmak” dedi. Başkan Özçınar şunları söyledi: 

"İki yıldır devam eden görev sürecimiz var. Elimizdeki bütün imkânlarla canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Elimdeki maddi olanaklar belli. Bir yerden sonra dur demek zorundaydık. Bu konuda hükümetten destek istedik onlar da bu konuda geri çevirmediler. Artık farklı bir konumdayız ve farklı bir yol almak üzereyiz. Hakkımda Kiraz Belediyesi’ni batırıyor batırmak üzere gibi iddialar asılsızdır. Kiraz Belediyesi batmadı batmayacak.  30 milyonluk kredi yetkimizi meclis onayladı. Paranın tamamı kasada değil. Zannediliyor ki parayı olur olmaz yerlerde harcayacağız. Hayır, böyle bir durum söz konusu değil.“

En büyük sıkıntımızın yol olduğunu biliyoruz. İller bankasına gidecek olduğumuz projelerden bir tanesi parke taşı alımı. Öncelikle mahallerimizde engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın yolları yapılacak muhtarlarımız bu konuda bilgilendirildi. Totalde 500 kilometre olan yollarımızın yarısını tamamlamış olacağız. Önümüzdeki sene için eylül ekim aylarında ikinci bir ihaleyle büyük yollarımızın hepsini asfaltla kaplayacağız. Çünkü uzun kilometre yolları taşla çözemeyiz. 350 metre kare olan taşların Yaklaşık maluliyeti de 10 milyon lira.

Birçok köyümüze de üstü kapalı örtü sözü vermiştik. Aynı anda parkelerle birlikte onunda ihalesi başlayacak. Bütün köylerimizin hepsinde bütün etkinliklerin yapabilecekleri kapalı bir alan için ihalesi haziran ayı sonu gibi tamam olacak. Üzeri örtülü alan için küçük köylere 150 metrekare büyük köylere ise 250 metrekare genişliğinde alanlar yapılacak.”

Özçınar, toplantıda, yapacakları diğer projelerle ilgili de kapsamlı bilgi verdi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası