Ege Postası
Geri

Beyoğlu'nda 'merdivenin rengi' tartışması

Beyoğlu'nda mahalle arasındaki merdivenlerin gökkuşağı rengine boyanmasıyla başlayan tartışma, basamakların gri renge boyanmasıyla sonuçlandı. Merdivenlerin boyanmasına ön ayak olan Hüseyin Çelikel, gece saatlerinde gökkuşağı rengiyle...
Beyoğlu'nda 'merdivenin rengi' tartışması
Haberler / Güncel
30 Ağustos 2013 Cuma 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beyoğlu'nda mahalle arasındaki merdivenlerin gökkuşağı rengine boyanmasıyla başlayan tartışma, basamakların gri renge boyanmasıyla sonuçlandı. Merdivenlerin boyanmasına ön ayak olan Hüseyin Çelikel, gece saatlerinde gökkuşağı rengiyle boyalı kaldırımların griye boyandığını söyleyerek "Renkler hepimizin, bir yere mal etmek doğru olmaz." dedi.

Fındıklı'dan Cihangir'e doğru çıkan Salı Pazarı Yokuşu'ndaki merdivenlerin, aynı yerde esnaflık yapan Hüseyin Çelik'in girişimiyle boyanması ilginç bir tartışma başlattı. Kimilerine göre eşcinselleri çağrıştıran renkler yüzünden görüş ayrılığı yaşandı. Ancak boyanan merdivenler bir çok kişinin de ilgisini çekti. Kimisi fotoğraf çektirmek için geldi, kimisi de merakından. Ancak bir hafta önce boyanan merdivenler, bu sabah ikinci bir renge daha kavuştu. Hem de gökkuşağı rengini tamamen kapatacak şekilde gri bir renge. Hüseyin Çelikel, kendisinin gri boyayı kimin sürdüğünü görmediğini ancak bazı kişilerin sabah erken saatlerde belediye araçlarının bölgeden ayrıldığını gördüğünü söyledi.

Merdivenlerin kötü durumunu değiştirmek için kendi imkanlarıyla boyama yaptığını anlatan Çelikel, güneş ışınlarının deniz altındaki izdüşümlerinin oluşturduğu şekilden etkilenerek böyle bir girişimde bulunduğunu anlattı. "Renkler hepimizin, bir yere mal etmek doğru olmaz" diyen Çelikel, merdivenlerin bu sabaha karşı renkler kapatılacak şekilde boyandığını anlattı. Boyadıktan hemen sonra birilerinin gelerek renklerin eşcinselleri çağrıştırdığını söylediğini hatırlatan Çelikel, "Bu doğal bir renk. Allah onu yaratıyor. Yağmur yağdıktan sonra güneş ışınları kırılıyor, neyse o oluyor" diyerek bu görüşe karşı çıktı.

Yaklaşık bir hafta önce boyanan merdivenlerin bu sabah kapatılacak şekilde griye boyandığını belirten Çelikel, merdivenleri kimin griye boyadığını görmediğini söyledi. Çelikel, "Ben görmedim, sabaha karşı buradan belediye arabaları gitti diyorlar." şeklinde konuştu. Yeniden merdivenleri gökkuşağı rengine boyamayı düşünüyor musunu? şeklindeki soruya Çelikel, "Şu an böyle bir düşüncem yok. Ama hele biraz zaman geçsin. Burayı boyayanlarla yüz yüze geleyim, konuşalım. Zannediyorum kendileri ile konuşursam bana yardım edecekler, kendileri de boyayacaklardır. " dedi.

Merdivenleri görmek için Salı Pazarı Yokuşu'ndan geçenler de gökkuşağı renklerinin daha güzel olduğunu belirterek, boyayan kişilerin de bir anlamı olmadan boyadıklarını söylediklerini dile getirdi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası