Ege Postası
Geri

Bildt: Askeri müdahaleyi onaylamıyoruz, herkes bu konuda net olsun

AB Komisyonu’nun Mısır’daki müdahaleye 'darbe' dememe ısrarına rağmen İsveç, yaşananların darbe olduğunu belirterek AB’ye net tavır alma çağrısı yaptı.Carl Bildt, kişisel blogunda Mısır’da yaşanan askeri müdahaleyle ilgili...
Bildt: Askeri müdahaleyi onaylamıyoruz, herkes bu konuda net olsun
Haberler / Dünya
5 Temmuz 2013 Cuma 17:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AB Komisyonu’nun Mısır’daki müdahaleye 'darbe' dememe ısrarına rağmen İsveç, yaşananların darbe olduğunu belirterek AB’ye net tavır alma çağrısı yaptı.

Carl Bildt, kişisel blogunda Mısır’da yaşanan askeri müdahaleyle ilgili açıklamalarda bulundu. Mısır’daki son askeri müdahalenin 1952 yılındaki müdahaleyle kıyaslandığında en azından şimdilik klasik bir darbe olmadığını belirten Bildt, "2006 yılında Tayland’da yaşanan müdahaleye benziyor. Orada yaşanan darbede yönetim daha sonra sivillere devredilmişti ve tekrar demokrasiye dönülmüştü. Mısır’da ise böyle olup olmayacağını bilmiyoruz. Fakat bölye olsa bile bunu kabul edemeyiz. Herkesin bu konuda net olması lazım." dedi.

Carl Bildt, twitter hesabından yaptığı açıklamada ise Mısır’daki tutuklamaların kaygı verici olduğunu ifade etti. Bildt, "Mısır’da ekonomik sorunlara acil çözüm getirilmedikçe hiçbir rejim ayakta kalamaz ve başarılı olamaz, bu bir realite." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası