Ege Postası
Geri

Binali Yıldırım seçim startını verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım aday gösterildikten sonra ilk kez kente geldi. Partililer İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda açtıkları pankartlar, AK Parti ve Türk bayrakları eşliğinde Yıldırım’ı karşıladı. 12:00'de başlaması beklenen miting 14:10'da başladı. Partililer Yıldırım’ı 2 saat boyunca alanda bekledi. Miting öncesinde Yıldırım'sız AK Parti milletvekili aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Yıldırım seçim stardını verdi. İzmir'de teşkilatlara mesaj veren Yıldırım "35 gün sonra sandığa gideceğiz. Tarih yazacağız"dedi Binali Yıldırım seçim startını verdi
Binali Yıldırım seçim startını verdi
Haberler / Yerel Politika
26 Eylül 2015 Cumartesi 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - AK Parti Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda 'Efsane geri dönüyor' sloganıyla karşılandı. Yıldırım'ın mitingi öncesinde önce AK Parti 26. Dönem 1. bölge ve 2. bölge adayları tek tek tanıtıldı. Aday tanıtım toplantısının ardından İl Başkanı Bülent Delican 1 Kasım erken seçim mesajları verirken, yerli aday vurgusu yaptı.

''ALANDA 'HAYDİ BİSMİLLAHLI' BELEKLEME'' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



DELİCAN: ADAYLAR MADE İN İZMİR
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican aday tanıtımı sonrasında sahneye çıkarak milletvekili adaylarıyla poz verdi. AK Parti İzmir milletvekili aday listesinde teşkilatın içinden ve yerli adayların yer aldığına dikkat çeken Başkan Delican, "Bu kadronun kaptanı efsane geri dönüyor. İzmir’de beraber tarih yazacağız. Bakmayın 7 Haziran seçimlerine, orada bir kaza oldu. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, her şey bizdeydi… Teşkilatlarımızda belki rehavet oldu. Ama bakın en ufak bir rehavette ülke ne hale geldi. Kasım’a kadar bize uyku haram. Tekrar iktidar olacağız, ülke yeninde huzura kavuşacağız. Efsane kaptanımız bize çok güzel liste hazırladı. Listemiz tamamen yerli. Made İn İzmir... Birileri gibi Ankara’ya gitmek için İzmir’i sıçrama tahtası görmüyoruz. Buradaki kadro İzmir’in sokaklarını karış karış biliyor” dedi.



YILDIRIM: ANT İÇTİK YEMİN ETTİK
Yıldırım’ın hedefinde terör vardı. Yıldırım, “Terör örgütü bayram dinlemedi haince yolları bombaladı, insanları hayatına kast etti. Bu mübarek toprakları asla ve asla kimseye bölmesine parçalamasına müsaade etmeyeceğiz. Bunu buradan haykırıyoruz. Bu millet tarih boyunca şer güçleriyle mücadele etmiş ve her seferinde de bu ülkenin birliğini beraberliğini kardeşliğini sağlamayı başarmıştır.  İster iç ister dış destekçiler ne yaparsa yapsın kardeşliğimize zarar vermeyecektir. İşte İzmir bunu haykırmaktadır.  35 gün sonra sandığa gideceğiz. Tarih yazacağız tüm İzmir buna hazır mısını? Hizmetlerimiz yeni başlıyor. Bu gördüğünüz eser Türkiye’nin en büyük iç hatları 2011’de var mıyd? Bu havalimanını buraya nasıl getirdiysek İzmir’i de önümüzdeki dönemde tekrar herkesin hayalindeki şehir haline getirmeye ant içtik, yemin ettik” diye konuştu.



SÖZ İSTEDİ
Yıldırım konuşmasının devamında partililerinden söz istedi. Yıldırım, “İki hafta önce İzmir’in kurtuluş yıl dönümünü kutladık. 9 Eylül sıradan bir ilin kurtuluş yıl dönümü değildir. 9 Eylül demek Türkiye Cumhuriyetinin bayrağının göndere çekildiği gündür. İzmir’in kurtuluşunu hiç kimse hafife almasın. Osmanlı’dan sonra her yer işgal edildi fakat İzmir işgal edildiği zaman tüm Anadolu ayağa kalktı. İzmir son kaleydi, batıya açılan yerdi. İstiklal savaşının sonlandığı yer de İzmir oldu.  Bugün İzmirli gençler gelecek hayallerini İzmir için kuramıyorlar. Başka yerlerde, ülkelerde, şehirlerde geleceğini arıyorlar. İzmir buna layık m? İzmir tekrar ekonominin merkezi haline getirmeye ant içtik, karar verdik.  Gün sorumlu arama, hesap sorma, sorumluluğu üleşme günü de değildir. İzmir için Türkiye için hayatını ortaya koyan şehitleri yad etme günüdür.  İzmir’e 5’incilik değil 2’incilik yakışır. AK Parti’nin 1 Kasım’a giden adayları. Hep beraber çalışacağız. İzmir’in beklentisini karşılamak için gece gündüz demeyeceğiz. Biz İzmir’e güveniyoruz. Bizim hayallerimiz var.  Bana bir söz verin. Binali Yıldırım ve arkadaşları size güveniyor. Sizler de bize güveniyor musunuz'” dedi.

CHP’Lİ ÇAM’A CEVAP VERDİ
Yıldırım, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın ‘Binali Yıldırım İzmir’e ne yüzle geliyor'’ açıklamasına da cevap verdi. Yıldırım, “ İzmir’in kuzeyinden güneyine doğusunda batısına 35 gün boyunca bize uyku, istirahat haram. Hemşerilerimizle bir olacağız onların gönlüne gireceğiz. Rakip partinin milletvekillerinden biri ‘bakan İzmir’e hangi yüzle geliyor'’ demiş.  Bakan İzmir’e eserleriyle geliyor. İzmir’in her köşesine bakın eserlerimizi göreceksiniz. Sadece bir tanesini söyleyeyim; Konak tünelini yaptırmamak için ellerinden geleni arkalarına koymadılar. Ama tüneli açtığımızda ilk onlar geçti. Varsın olsun. Bizim hizmetlerimizi particilikle değil tüm İzmirliler, hak için halk içindir. Hep böyleydi bundan sonra da böyle olacak. Çünkü bizim doğal liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır.  Denizcilik terimiyle sesleniyorum; İlk günkü aşkla funda bismillah diyor iş başı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Havalimanında Yıldırım’ın yapacağı miting için alana gelen partililer polisler tarafından giriş kapısında aranarak içeri alındı. Alanda partililere pilav ve ayran dağıtımı yapılırken, partililer sıcağa rağmen Yıldırım’ı yaklaşık 2 saat bekledi




"EFSANE DÖNDÜ KAYA GİBİ DURUYOR"
AK Parti İzmir 1'ince bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gerçekleştirdiği mitingin ardından ilçe gezilerine başladı. Partililer buradaki mitinge yaklaşık 17 bin kişinin katıldığını öne sürdü. Yıldırım, daha sonra geçtiği Menderes ilçesinde, partisinin ilçe başkanlığı binasının önünde vatandaşlarla bayramlaştı, seçim otobüsünün üzerinden konuşma yaptı. Yıldırım, AK Partili Bülent Soylu'nun belediye başkanı olduğu ilçede yerel seçimde söz verdikleri doğalgazın Ekim ayı başında evlere verilmeye başlanacağını belirterek, "Biz ne dediysek o. Bizde hizmet yarım kalmaz. Desteğinizle daha da büyüyeceğiz" dedi. Yıldırım, daha sonra Torbalı'da vatandaşlarla buluştu. Binali Yıldırım burada 1'inci bölge 2'nci sıra milletvekili adayı Atilla Kaya'nın seçim bürosunu açtı. Partililer, Yıldırım ve Kaya için ortak slogan üreterek, "Efsane döndü, Kaya gibi duruyor" diye seslendi. Yıldırım, daha sonra Selçuk'a hareket etti.

YILDIRIM'DAN İZMİR'E HİZMET SÖZÜ 
AK Parti İzmir 1'ince bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, Seçim gezisine Selçuk'tan sonra Ödemiş'te devam etti. Partisinin ilçe binası önünde partililere seslenen Yıldırım, "Bugünden itibaren hizmet için yola çıktık. 1 Kasım'dan sonra İzmir'i Ege'nin İncisi, Türkiye'nin İstanbul'la birlikte birincisi yapacağız" dedi. 

Binali Yıldırım'ın konuşmasından önce polis köpekleri tarafından cadde üzerinde bomba araması yapıldı. Partililerin ilçe girişinde karşıladığı Yıldırım, "Bütün ilçe ve mahallelerde 4 milyon hemşerimize ulaşacağız. Onların gönlüne girmeye çalışacağız. Geçmişte bunu başardık. Şimdi bunu başarmak için her türlü imkan ve arzumuz var. İzmirlilere mesajımız şu; İzmir'e ilk geldiğimizde 2011'de dedik ki, İzmir'e siyaset yapmaya gelmedik, İzmir'e hizmet için geldik. O gün bugün İzmir'de tam, 2 Katrilyonluk iş yapmışız. Sadece 2011 den bu tarafa. Yapacak çok işimiz var. Bu işleri yapmak için, Bugünden itibaren yola çıktık. 1 Kasım'dan sonra İzmir'i Ege'nin İncisi, Türkiye'nin İstanbul'la birlikte birincisi yapacağız. Bunu İzmirli hemşerilerimizle birlikte yapacağız. Ben bu arzu ve isteği İzmir'de, Ödemiş'te görüyorum. Gittiğimiz her ilçede görüyoruz" dedi. 



SEL MAĞDURLARINI ZİYARET ETTİ 
Geçtiğimiz günlerde sel felaketinin yaşandığı Kaymakçı'yı ziyaret eden Yıldırım, "Devletimiz Kaymakçı ve Çaylı'nın yaralarını saracaktır. Bundan herkes müsterih olsun. Sıkıntıları çözeceğiz. 2011 yılında Milletvekili olduğumdan beri Kaymakçı hep benimle oldu. İzmir denince hep Kaymakçı hatırlanıyor. Hiçbir beklenti olmadan şahsıma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Arkadaşlarımızla beraber iyi bir sonuçla seçimleri sonuçlandırırsak, O zaman artık hep buradayız. Ben ve arkadaşlarım Ankara'da sizin gözünüz ve kulağınız olacağız" ifadelerini kullandı. 

SINIFTA KALDILAR 
Muhalefet partilerini de eleştiren Yıldırım, "1 Kasım da sandığa gidiyoruz. 7 Haziran da siz bir karar verdiniz. Ama bu kararın uygulama imkanı bulamadınız. Ak Parti İktidarı buraya kadardı. Birinci parti idi, ama birileri bir araya gelip, hükümeti kurun, sorunları dertleri çözün dediler. Bunun için çok gayret sarf ettik. Maalesef muhalefet partisinin birisi, 'Ben hükümet kurmam, ben seçime gitmem, ben bu işlere karışmam' dedi. Siz çözüm sürecini kimle yapacaksınız, gidin onla görüşün diyerek kapıyı kapattı. Ana muhalefet partisi de maalesef bu konuda iyi bir imtihan veremedi. Keşke hükümet kurulmuş ve çözüm bekleyen sorunları çözmek için karşınızda bulunsaydık, ama olmadı. Vatandaş, 'HDP için barışa bir şans verin, bu millet ola ki barış olsun, her türlü fedakarlığı yaparız' dedi. Ne old? Tekrar halkın oyları ile seçildiler. Ancak Partili milletvekilleri, Terör örgütünün emrine girdiler. İyi bir imtihan veremediler. Sınıfta kaldılar" diye konuştu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası