Ege Postası
Geri

Birecik’te sağlıkçılar iftarda bir araya geldi

Sağlık-Sen Birecik Temsilciliği'nin geleneksel olarak düzenlediği iftar programında yaklaşık 200 sağlık çalışanı bir araya geldi. Birecik Karşıyaka Mahallesi'ndeki iftar programına Sağlık-Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı ve yönetim...
Birecik’te sağlıkçılar iftarda bir araya geldi
Haberler / Genel
2 Ağustos 2013 Cuma 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sağlık-Sen Birecik Temsilciliği'nin geleneksel olarak düzenlediği iftar programında yaklaşık 200 sağlık çalışanı bir araya geldi.

Birecik Karşıyaka Mahallesi'ndeki iftar programına Sağlık-Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı ve yönetim kurulu üyeleri, Sağlık-Sen İlçe Başkanı Halil Arslan, Birecik Devlet Hastanesi temsilcisi Hüseyin Alkan, Eğitim Bir-Sen ilçe temsilcisi Nahsan Aydın, Diyanet- Sen ilçe temsilcisi Musa Kurt, hastane idarecileri ve çalışanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen ilçe temsilcisi Halil Arslan, "2009 yılından bu yana hem Şanlıurfa’da hem de Türkiye genelinde tüm sağlık çalışanları adına yetkiyi alarak bu güne kadar üye sayımızın katlanarak geldiği Sağlık-Sen’imizin 2013 yılında 193 bin üye sayısıyla yine yetkili ve etkili sendika olduğunu hatırlatıp, bu başarıda emeği geçen üyesinden genel merkez yöneticisine, şube yönetimlerinden sendika çalışanlarına kadar herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Biliyorsunuz yine bir toplu sözleşme dönemine girmekteyiz. İçinde bulunduğumuz günlerde tüm sözleşmeli personele kadro verilmesi konusunda şahsınızda hükümetimize teşekkürlerimi sunuyorum. Yapılan her olumlu icraatı takdir ettiğimiz gibi, olumsuzlukları eleştirmeye, taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğimizi de belirtmek istiyorum. Kadro alamayan 4/C’li çalışanlar, vekil ebe, hemşireler ve kamu görevlisi sayılmayan aile sağlığı çalışanlarına kadro hakkı en kısa sürede verilmelidir. Asla vazgeçmeyeceğimiz, en büyük taleplerimizden biri de sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılması, ek ödemenin artırılması, vergiden muaf tutulması, nöbet ücretlerinin artırılmasıdır." diye konuştu.

Gezi Parkı eylemlerine yönelik değerlendirmelerde de bulunan Arslan, şunları söyledi: "Yeşili koruma adına başlayan eylemlerin, demokrasi ve rejim düşmanlığının sokaktaki tezahürü olarak devam etmekte. Büyüyen ve gelişen Türkiye’den rahatsızlık duyanlar, kendi planlarını uygulamaya koymuş, Genel Başkanımızın dediği gibi ‘Gezi’ diye diye demokrasimizi gezintiye götürmek istiyorlardı. Ancak, başaramadılar. Bizde başarılı olmayan bu plan, maalesef ki, Mısır’da başarılı oldu. Seçimle gelmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi’nin, darbeyle görevinden alındığını hatırlatmakta fayda görüyorum. Analar ağlamasın, gözyaşları dinsin, diyerek çözüm sürecine destek olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in hak mücadelesi ve tarihsel misyonu içinde kaldırım taşlarını kırmak, halkın malına zarar vermenin hiç hoş olmadığını, bundan sonra da olmayacağını belirterek, sokakları terörize ederek sağlık çalışanlarının ismini, itibarını lekelemeye kalkan marjinal örgüt ve güçler kendi karanlık girdapları içinde yok olacaklardır. Biz, milletimiz ne diyorsa, o dedik, bu milletle el ele gönül gönüle yürüdük, yürümeye de devam edeceğiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası