Ege Postası
Geri

Bitlis’te göçük: Bitlis – Tatvan karayolu trafiğe kapandı (2)

Bitlis'te son birkaç gündür aralıklarla devam eden sağanak yağışlar nedeniyle göçükler meydana geldi. İlin en işlek caddelerinden biri olan Nur Caddesi üzerinde bulunan tarihi Sinema Yokuşu'nda meydana gelen göçük nedeniyle dev kayalar...
Bitlis’te göçük: Bitlis – Tatvan karayolu trafiğe kapandı (2)
Haberler / Güncel
13 Mayıs 2013 Pazartesi 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bitlis'te son birkaç gündür aralıklarla devam eden sağanak yağışlar nedeniyle göçükler meydana geldi. İlin en işlek caddelerinden biri olan Nur Caddesi üzerinde bulunan tarihi Sinema Yokuşu'nda meydana gelen göçük nedeniyle dev kayalar yola yuvarlandı, Bitlis-Tatvan karayolu trafiğe kapatıldı.

Daha önce de birçok kez göçüklerin meydana geldiği Sinema Yokuşu yolunda bu kez yine yağışların etkili olması nedeniyle kayaların yerinden oynamasıyla göçük oluştu. Gece saatlerinde büyük bir gürültüyle kopan dev kayalar Bitlis-Tatvan karayolunu ve yaya geçidini kapattı.

Yaklaşık 50 metrelik alanda meydana gelen göçüğün gece saatlerinde meydana gelmesi can ve mal kaybını önlerken, vatandaşlar göçük bölgesiyle ilgili önlem alınmasını istedi.

Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü gün ağarmasıyla birlikte gece meydana gelen göçükle ilgili olarak Bitlis-Tatvan karayolunu trafiğe kapatarak çalışma başlattı. Göçüğün meydana geldiği alanda çalışma başlattıklarını belirten Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürü Memduh Kınay, göçüğün meydana geldiği alanda belediye fen işleri ekibi olarak yolu trafiğe kapatarak çalışma başlattıklarını söyledi.

Yolun yaklaşık 50 metrelik alanında göçük oluştuğunu kaydeden Kınay, “Ekiplerimiz ile birlikte çalışma başlattık. Bitlis-Tatvan karayolunu bir süreliğine trafiğe kapattık. Göçük bölgesinde yıkılma tehlikesi olan bölgelere müdahale ediyoruz. Yıkılan bölgede güçlendirme çalışması yapılacak. Göçükte can ve mal kaybı olmaması bizleri sevindirdi.” diye konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası