Ege Postası
Geri

Bornova'nın o mahallesinde delege seçimi iptal edildi

CHP’de kongre takvimi bugün Bornova, Karabağlar ve Torbalı mahalle delege seçimleri ile başladı. Karabağlar'da 10 mahalle delege seçimleri için startı verirken, Bornova 2 mahallede sandık kuruldu. Karabağlar’da Yurdoğlu ve Yaşar Kemal mahallelerinde 17.00’de başlayan seçimler 19.00’da sona erdi. İki listenin yarıştığı Yaşar Kemal Mahallesinde seçimi beyaz liste kazandı. Öte yandan Bornova Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde ise seçim iptal edildi. Seçimin Bornova Belediye Meclisi CHP meclis üyesi Ercan Kahya’nın isminin listeden çıkarılması nedeniyle iptal edildiği iddialarına CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, seçimin yapılacağı yerin açılmamasını gerekçe gösterdi. Çapın seçimin bu nedenle iptal edildiğini söyledi.
Bornova'nın o mahallesinde delege seçimi iptal edildi
Haberler / Yerel Politika
3 Temmuz 2023 Pazartesi 18:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- CHP'de kongre takvimi bugün mahalle delege seçimleri ile başladı. Yaklaşık 1 ay sürecek maraton için İzmir'de de sandıklar kuruldu.

Bugün İzmir’de Karabağlar, Bornova ve Torbalı ilçelerinde seçim heyecanı yaşandı. Bornova’da Yıldırım Beyazıt ve Birlik mahallelerinde sandık kurulurken, Karabağlar da ise 10 mahallede delege seçimlerinin startı verildi.

YILDIRIM BEYAZIT'DA SEÇİM İPTAL

Tek listeyle seçime giren Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde, seçim iptal edildi. İddiaya göre; Bornova Belediye Meclisi CHP meclis üyesi Ercan Kahya’nın adının listede yer alması üzerine mahalleli duruma itiraz etti. Bunun üzerine Kahya’nın isminin listeden çıkarıldığı iddia edildi.

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ise iddialara ilişkin “Seçimi yapacağımız yerin sahibi orayı açmadığı için seçimi iptal etmek zorunda kaldık. Seçim yapılacak yerin sahibi dilekçe vermiş 'acil işim çıktı' diye. Ondan kaynaklı seçimi iptal ettik. İddialar doğru değil” dedi.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde seçim tarihinin önümüzdeki günlerde belirleneceği aktarıldı.

YAŞAR KEMAL MAHALLESİ 2 LİSTE YARIŞTI

Karabağlar da takip ettiğimiz Yaşar Kemal Mahallesinde, 2 liste ile yarışılırken Yurdoğlu Mahallesi'nde tek liste ile yarışıldı. Yaşar Kemal Mahallesi'nde 197 üye bulunurken 5 delege seçildi.

Yaşar Kemal Mahallesinde Kırmızı listede; Hülya Shouti, Yasin Olur, Derya Yurteri, Dilek Özer, Erdem Ergün yer alıyor.

Yaşar Kemal Mahallesinde Beyaz listede; Burcu Güneş, Nurcan Türközü, Fikret Barkın, Mücahit Uğur, Mehmet Cangönül yer aldı.

19.00'de sona ererken sandık sayım sonuçlarına göre seçimi beyaz liste kazandı.

BAŞKAN SÖZÜPEK’İN OY KULLANDIĞI SANDIK TEK LİSTE GİRDİ

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek’in oy kullandığı Yurdoğlu Mahallesi'nde seçime tek listede gidildi. Yurdoğlu Mahallesinde 673 üye bulunurken 9 delege seçildi.

Listede; Buse Güben, Gamze Aslan, Zeynep Aytan, Koray Sözüpek, Yoldaş Eren, İsmail Tuncel, İlhan Destegül, Sebahattin Gözlük, Hakan Arda yer aldı.

BİRLİK MAHALLESİNDE SEÇİM SONA ERDİ

Tek liste ile delege seçimine giren Bornova Birlik Mahallesi'nin delege listesi şu şekilde;

Cemal Hocaoğlu
(İlçe Sekreteri - Doğal Delege)

1- Adnan Hocaoğlu
2- Gülşah Kırmızıtaş
3- Bülent Kasap
4- Sevim Hocaoğlu
5- Tezcan Mehmetoğlu
6- Emine Demircioğlu
7- Muzaffer Çetinay

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası