Ege Postası
Geri

Bornova’da gençler için büyük işbirliği

Bornova Belediyesi, üniversiteli öğrencileri staj ve part-time çalışma olanaklarına kavuşturmak için Ege Üniversitesi ve İKEA ile birlikte işbirliği yaptı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi (EÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken ve İKEA İzmir Mağaza Müdürü İlker Fırat’ın imzaladığı protokol sayesinde Dost Kart sahibi üniversite öğrencileri İKEA’da çalışma ve staj yapma imkanı bulacak.
Bornova’da gençler için büyük işbirliği
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Nisan 2015 Çarşamba 09:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve İKEA Dost Kart sahibi üniversite öğrencileri için ‘Gençlerle Geleceğe Dair’ isimli bir projeyle biraraya geldi. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen törene Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi İİBF Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, İKEA İzmir Mağaza Müdürü İlker Fırat, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Pamuk, Ege Üniversitesi İşletme Kulübü Başkan Yardımcısı Cihat Sağlam ve protokolün hedef kitlesindeki öğrenciler katıldı.
 
Dost Kartlılara yeni imkanlar
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, EÜ İİBF Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken ve İKEA İzmir Mağaza Müdürü İlker Fırat’ın imzaladığı protokol kapsamında, Bornova Belediyesi’nin Dost Kart sistemine dahil üniversite öğrencilerine önemli imkanlar sunuldu. Buna göre Dost Kart sahibi öğrenciler İKEA’da hem part-time çalışma hem de staj yapma imkanına kavuşacak. Çalışma ve staj uygulamaları en kısa sürede başlayacak.  Öğrencilere İKEA’da indirimli alışveriş olanağı da tanınanacak.


 
Belediyeden 1711 kişiye imkanı
 
Protokolün üç kurumun işbirliğiyle öğrencilere önemli imkanlar sunacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Göreve gelir gelmez ilk olarak istihdam konusunda ‘neler yapabiliriz'’ diye düşündük. Bugüne kadar 1711 kişiye belediyemiz dışında iş imkanı sağladık. Mesleki eğitimlerimiz devam ediyor. Dost Kart projesiyle üniversite öğrencilerimizin esnaftan indirimli alışveriş yapmasını ve Gençlik Merkezi’nden yararlanmasını sağladık. Bugün de gençlerimizin iş bulması için bu protokolü imzaladık” dedi.
 
Hep birlikte çalışacağız
 
Ege Üniversitesi İİBF Dekanı ve Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken de gençlere seslenerek, “Kariyer bir yoldur. İnsanın ömrünün sonuna kadar devam eder. Üç kurum gençlerin kariyerlerini başarılı bir şekilde sürdürmesi için biraraya geldi. Bu protokolün başarılı olması için hepbirlikte çalışacağız” dedi.
Ege Üniversitesi İşletme Kulübü Başkan Yardımcısı Cihat Sağlam, yapılan işbirliğinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, gençlere daha fazla staj olanağı yaratılmasını istediklerini söyledi.
 
Gençler, ikinci sınıftan itibaren staj yapmalı
 
Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Pamuk da gençlere iş dünyasına atılırken karşılaşacakları zorluklar ve izlemeleri gereken adımlar konusunda bilgi verdi. Doç. Dr. Pamuk yabancı dilin işe alımlarda önemli bir etkiye sahip olduğunu, artık sadece ingilizce değil ikinci bir yabancı dilin aranır hale geldiğini belirterek, “Üniversiteli gençlerimizin ikinci sınıftan itibaren yaz tatili yapma lüksleri yok. Staj yapıp seçtikleri mesleği en temelinden başlayarak öğrenmeleri gerekiyor” dedi.
 
İKEA İzmir Mağaza Müdürü İlker Fırat, İKEA’nın çalışma prensipleriyle ilgili bilgi verdi. Fırat, gençlerin dinamizminin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası