Ege Postası
Geri

Bornovalılar hava kalitesini ‘anlık’ öğreniyor

Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atarak ilçedeki karbondioksit salımını 2020 yılına kadar en az yüzde 20 azaltmayı taahhüt eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır bu kapsamda iddialı ve önemli bir projeyi hayata geçirdi. Sındır’ın talimatı ile alınan hava kalitesi ölçüm cihazlarının ilki deneme ölçümlerine başladı.
Bornovalılar hava kalitesini ‘anlık’ öğreniyor
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Aralık 2012 Çarşamba 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  İlk olarak Bornova Merkezi’ne yerleştirilecek cihaz 24 saat boyunca ölçümler yaparak elde ettiği değerleri bildirecek. Bu değerler Bornova’nın değişik yerlerindeki ekranlarda görülebilecek. Ayrıca dileyen herkes www.bornova.bel.tr adresinden de hava kalitesini dakika dakika takip edebilecek
Türkiye’de ilk defa Bornovalılar soludukları havanın kalitesini anlık olarak öğrenme imkanına sahip oluyor. Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje kapsamında hava kalite değerlerini ölçen cihazlardan ilki geldi. Bornova Belediyesi çatısında deneme ölçümlerine başlandı. Birkaç hafta sonra cihaz Bornova Merkezi’ne yerleştirilecek ve ölçtüğü değerlere dileyen herkes dakika dakika ulaşabilecek. Elde edilen hava kalite değerleri Bornova’da çeşitli yerlere yerleştirilen ekranlardan izlenebilecek. Ayrıca www.bornova.bel.tr adresinden de yayınlanacak.

Yaşlılar, hamileler ya da solunum ile ilgili hastalığı bulunanlar başta olmak üzere isteyen herkes bu değerleri günün her saatinde kontrol edebilecek. Ayrıca Bornova Belediyesi herhangi bir şekilde hava kalitesi konusunda sınır değerlerinin aşılması halinde durumu Hava Kalitesi Kontrol Yönetmeliği uyarınca ilgili resmi kurumlar ile de paylaşacak.

Hava kalitesinin ölçümü için alınan cihaz kükürt dioksit, karbonmonoksit ve tozluluk başta olmak üzere pek çok önemli veriyi bildiriyor. Taşınabilir nitelikteki cihaz, zaman zaman ya da ihtiyaç duyulması halinde Bornova’nın değişik yerlerine götürülerek orada da ölçümler yapılacak. İlk olarak daha çok Bornova Merkezi’nde başlayan ölçümler alınacak yeni cihazlarla ilçenin değişik yerlerinde de yapılacak.

Bornova’da hava kalitesinin korunması için yerel yönetimin yetkisinde olan tüm tedbirleri aldıklarını ve almaya da devam ettiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır şöyle konuştu: “Sürdürülebilir kalkınma ve yaşanabilir bir çevre bizim için birinci öncelikte. Başta yeşil alan çalışmalarımız olmak üzere neredeyse her hizmetimizde bunu düşünüyoruz. Ayrıca yaptığımız çalışmalarla enerji verimliliği konusunda belediye olarak örnek olmaya çalışıyoruz. Son olarak başlatacağımız çalışma ile Bornova’daki hava kalitesi değerlerini hemşerilerimizle paylaşacağız. İlk cihazımız geldi ve deneme ölçümlerine başladı. Birkaç hafta içinde hava kalitesi değerlerine herkes dilediği anda ulaşabilecek. Biz bu konudaki yetkili kurum olmadığımız için sadece vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Herhangi bir olumsuzluk olursa da bunu hemen ilgili kurumlara bildirilerek çalışmalarına katkıda bulunmaya çalışacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası