Ege Postası
Geri

Bostonlular patlamaların şokunu atlatmaya çalıyor

ABD’nin Boston şehrinde meydana gelen patlamaların ardından halk normal hayata geri dönmeye gayret ediyor. Patlamanın meydana geldiği sokaklar hala trafiğe açılmazken, polis olay yerinde bulduğu en küçük bir ipucunu dahi değerlendirmeye çalışıyor....
Bostonlular patlamaların şokunu atlatmaya çalıyor
Haberler / Dünya
17 Nisan 2013 Çarşamba 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD’nin Boston şehrinde meydana gelen patlamaların ardından halk normal hayata geri dönmeye gayret ediyor. Patlamanın meydana geldiği sokaklar hala trafiğe açılmazken, polis olay yerinde bulduğu en küçük bir ipucunu dahi değerlendirmeye çalışıyor. Menfur olaydan bir gün sonra, patlamanın yaşandığı sokağı ziyaret eden vatandaşlar, hayatını kaybedenlerin anısına çiçek bıraktı; dua etti.

Dünyanın en büyük maratonlarından biri olan Boston Maratonu’na katılmak için, New Mexico eyaletinden Bostan’a gelen Beth Ulibari, olaydan yara almadan kurtulanlardan. Koşuyu bitirdikten sonra, dinlenip bitiş çizgisinde bekleyen Ulibari, ilk patlamada ne olduğunu anlamadığını; ancak ikinci patlama ile bombalı bir saldırı olduğunu öğrendiğini söyledi. New Mexico’da bir finans şirketinde uzman olarak çalışan Ulibari, uzun zamandır maraton için hazırlandığını kaydetti. Patlamadan yara almadan kurtulmanın kendisi için bir şans olduğunu ifade eden Ulibari, olay yerini ziyaret ederek bombanın şokunu atlatmak istediğini ifade etti.

Olayın meydana geldiği sokaktaki esnaf ise ikinci günde de işyerlerini açmadı. İncelemeleri bittiği bölgeler, belediyeye ait araçlar tarafından temizlendi.

KİLİSEDEKİ ANMA TÖRENİNE MÜSLÜMAN DESTEĞİ

Menfur olayda hayatını kaybedenlerin anısına Arlington Kilisesi’nde düzenlenen anma törenine Amerikalı Müslümanlarda katıldı. Müslüman bir Amerikalı olarak Boston'da yaşamaktan gurur duyduğunu söyleyen Lisa Tobias, maratona her yıl dünyanın birçok yerinden insanın katıldığını belirtti. Olaydan sonra insanların kendisine karşı olan tavrında bir değişiklik olmadığını ifade eden Tobias,“Aramızdaki güzel ilişkiyi devam ettiriyoruz. Bugün de burada bir araya gelerek hayatını kaybedenleri andık.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası