Ege Postası
Geri

Çin'de 7 yaşındaki kız kuş gribinden kurtuldu

Çin’de yıllar sonra yeniden ortaya çıkan kuş gribi vakaları, her geçen gün artmaya devam ediyor. H7N9 virüsünün bulaştığı kişi sayısı 77’ye yükselirken, virüsün bulaştığı teyit edilmiş olan 7 yaşındaki bir kız Pekin’de tedavisini...
Çin'de 7 yaşındaki kız kuş gribinden kurtuldu
Haberler / Dünya
17 Nisan 2013 Çarşamba 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin’de yıllar sonra yeniden ortaya çıkan kuş gribi vakaları, her geçen gün artmaya devam ediyor. H7N9 virüsünün bulaştığı kişi sayısı 77’ye yükselirken, virüsün bulaştığı teyit edilmiş olan 7 yaşındaki bir kız Pekin’de tedavisini tamamlayarak taburcu oldu.

Öte yandan kuş gribi yüzünden ölenlerin sayısı ise 16’yı buldu. Hükümet virüsün yayılabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. H7N9 virüsünün henüz insandan insana bulaştığına dair bir bulguya rastlanmazken, 77 hastadan sadece 10 kişinin kanatlı hayvanlara temas ettiği bildirildi.

Son gelişmeler karşısında Çin halkı tavuk eti yemeyi büyük ölçüde bıraktı. Bundan dolayı son iki haftada Çin’deki tavuk piyasasında 1,6 milyar dolarlık bir zarar oluştu. Binlerce kuş itlaf edilirken, birçok kanatlı canlı hayvan pazarı da kapatıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası