Ege Postası
Geri

Bişkek, Suriye'ye geçen Kırgızların peşinde

Kırgızistan, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçtikleri iddia edilen vatandaşlarının peşine düştü. Yaşları 18 ile 36 arasında değişen 7 Kırgız vatandaşının Özgür Suriye Ordusu saflarında mücadele etmek üzere bu ülkeye gittiği ileri...
Bişkek, Suriye'ye geçen Kırgızların peşinde
Haberler / Dünya
17 Nisan 2013 Çarşamba 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırgızistan, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçtikleri iddia edilen vatandaşlarının peşine düştü. Yaşları 18 ile 36 arasında değişen 7 Kırgız vatandaşının Özgür Suriye Ordusu saflarında mücadele etmek üzere bu ülkeye gittiği ileri sürülüyor. Kırgızistan’ın Batken vilayetine bağlı Kızılkıya nüfusuna kayıtlı Kırgızların, Mart ayı ortalarında Türkiye’ye gittikleri belirtiliyor.

Yerel basınına konuşan Kırgızistan Parlamentosu Din İşleri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Mametbek Mirzabayev, olayın kapsamlı şekilde araştırıldığını söyledi. Milletvekili Dastan Cumabekov ise Oş vilayetine bağlı Araban ilçesinde de benzer bir durumun olduğunu ve sayıları 15 dolayında olan bazı Kırgız gençlerin Türkiye üzerinden Suriye’ye götürüldüğünü iddia etti.

Bu arada bir diğer milletvekili Ömürbek Bakorov başkanlığında söz konusu kişilerin ailelerinden oluşan bir grubun, kendilerini geri getirmek için Türkiye’ye gittiği bildirildi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası