Ege Postası
Geri

Bozdağ: Hadım cezası gündemde yok

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir gazetede yer alan cinsel suçlara karşı hadım cezası uygulanacağı yönündeki haberleri yalanladı. Hadım cezasının söz konusu olmadığını belirten Bozdağ, “Cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı...
Bozdağ: Hadım cezası gündemde yok
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir gazetede yer alan cinsel suçlara karşı hadım cezası uygulanacağı yönündeki haberleri yalanladı. Hadım cezasının söz konusu olmadığını belirten Bozdağ, “Cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı suçunu işleyenler hastaysa onların tıbbi tedavisini öngören bir düzenleme vardır.” dedi.

Sultanahmet Meydanı’nda açılan Mushaf-ı Şerif Sergisi’nin açılış törenine; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve diğer yetkililer katıldı. Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra Bozdağ törende bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Bozdağ ve beraberindekiler sergideki orijinal Kur’an yazılarını yerinde inceledi. Sergiyi gezen Bozdağ daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Bugün bir gazetede yer alan hadım cezası ile ilgili haberin sorulması üzerine Bozdağ şunları söyledi: “Adalet Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocukların cinsel istismarına ilişkin suçları düzenleyen TCK’nın ilgili maddeleri üzerinde bir çalışma yapıyorlar. Bu çalışma çerçevesinde bazı düzenlemeler var; ancak bugün bazı gazetelerde yer aldığı gibi bir düzenleme söz konusu değildir. Bir gazete zannedersem manşetten vermişti. Bu şekilde bir çalışma o taslak metninde yoktur. Cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı suçunu işleyenler hastaysa onların tıbbi tedavisini öngören bir düzenleme vardır. Hadım cezası gibi bir ceza söz konusu değildir. Bugün de tedavisi kabil olan durumlar varsa tedavi gerektiren hadiseler varsa tedavi yoluna gidiliyor.”

Somali’de saldırının ardından yaşanan gelişmeleri de ele alan Bozdağ şöyle devam etti: “Somali’de Türk kamu ve STK kuruluşları uzunca bir zamandır bulunmaktadır. Şuana kadar iki yıl oldu. İki yıl içinde Türklere dönük herhangi bir saldırı olmadı. Hiçbir yapıdan saldırı olmadı. Türkler iki senedir orada insani yardım yapıyorlar. İki senedir biz oradayız iki sene sonra ne değişti de böyle bir saldırı meydana geliyor'Biz onu görünür gerekçelere baktığımızda anlamakta zorlanıyoruz. Görevlilerimizin güvenlikleri en üst düzeyde sağlanmaktadır. Zafiyet söz konusu değildir. Uzman bazı kişileri göndermek suretiyle oradaki saldırının incelenmesi için heyeti oraya göndereceğiz.”

Demokratikleşme paketinin açıklanacağı tarih konusunda net bir bilgi vermeyen Bozdağ, “Demokratikleşme konusunda Türkiye’nin sürekli bir gündemi var. Demokratikleşme konusunda çok ciddi çalışmalar yaptık. Önemli adımlar attık. AK Parti hükümetinin ana maddelerinden bir tanesi demokratikleşmedir, AB sürecidir. Şuanda birtakım hazırlıklar var. Bunlara ilişkin çalışmalar yapıldı. Günü belirlenmedi ama kamuoyu ile paylaşılacaktır.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası