Ege Postası
Geri

Brezilya, İngiltere’den 'terör sorgusu' hakkında açıklama istedi

Brezilyalı bir vatandaşın Heatrow Havaalanı'nda 9 saat alıkonması ve “terörle mücadele kanunu” kapsamında İngiliz polisi tarafından sorguya çekilmesinin üzerine iki ülke arasında oluşan diplomatik kriz devam ediyor. Olayın ardından...
Brezilya, İngiltere’den 'terör sorgusu' hakkında açıklama istedi
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2013 Perşembe 00:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Brezilyalı bir vatandaşın Heatrow Havaalanı'nda 9 saat alıkonması ve “terörle mücadele kanunu” kapsamında İngiliz polisi tarafından sorguya çekilmesinin üzerine iki ülke arasında oluşan diplomatik kriz devam ediyor.

Olayın ardından İngiliz meslektaşı William Hague ile telefonla konuşan Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota, İngiltere’den konuyla ilgili resmi açıklama talep edildiğini duyurdu.

Uluslararası bir istihbarat operasyonu olarak görülen ve iki ülkenin de gündemine yansıyan tutuklamanın Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'nın eski çalışanı Edward Snowden tarafından sızdırılan belgelerle ilişkili olduğu düşünülüyor.

Belgeleri yayınlayan gazetecilerden the Guardian yazarı Glenn Greenwald’ın erkek arkadaşı olan Brezilyalı David Miranda’nın sorgulanması ve eşyalarının alıkonmasının ardından Brezilya Dışişleri Bakanlığı devreye girerek Miranda’nın serbest bırakılmasını istemişti.

Sorgulamanın “gayri meşru ve endişe verici” olduğu yönünde açıklama yapan Brezilya Dışişleri, olayın açıklığa kavuşmasını isteyerek İngiltere’ye karşı bir yaptırımın söz konusu olmadığını belirtti.

Ülkesine döndüğünde sorgulama esnasında kendisine terörle ilgili hiçbir soru sorulmadığını ve psikolojik şiddet uygulandığını söyleyen Miranda, İngiliz polisi tarafından tehdit edildiğini söyledi. Uluslararası çevreler ise sorgulamanın intikam almak ve gözdağı vermek amacıyla yapıldığını belirttiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası