Ege Postası
Geri

Brezilya’da hükümet ulaşım kartelini merceğe aldı

Bir süre önce ülkede toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma karşı başlayan protestolarla dünya gündemine gelen Brezilya’da, hükümet ulaşım altyapısını denetime altı. Devlete hizmet veren bazı şirketlerin kartel oluşturduğu ve yolsuzluk...
Brezilya’da hükümet ulaşım kartelini merceğe aldı
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2013 Perşembe 00:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bir süre önce ülkede toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma karşı başlayan protestolarla dünya gündemine gelen Brezilya’da, hükümet ulaşım altyapısını denetime altı. Devlete hizmet veren bazı şirketlerin kartel oluşturduğu ve yolsuzluk yapıldığı iddialarını değerlendiren yetkililer aralarında uluslararası firmaların da bulunduğu büyük şirketleri mercek altına aldı.

Alman merkezli Siemens’in de içinde bulunduğu çok sayıda şirketin oluşturduğu konsorsiyumu inceleyen yetkililer, yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle bu şirketlere dava açtı. Uzun yıllar Sao Paulo ve başkent Brasilia’daki çok sayıda aktif metro hattının bakım ve onarımını üstlenen şirketlerin aralarında anlaşarak ihaleler vasıtasıyla devlete fahiş fiyatlarla hizmet sattığı tespit edildi.

Konuyu yabancı basına değerlendiren Sao Paulo Valisi Geraldo Alkmin, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Soruşturma konusunda bizleri aydınlatması ve işbirliği yapması için ilgili şirketlere iki kez çağrıda bulunduk. Ancak her iki çağrımıza da cevap alamadık. Bu yüzden bu şirketlere karşı dava açıyoruz. Her şey tüm gerçekliğiyle açığa çıkana kadar, kuruş kuruş hesap verecekler.”

Ön incelemesi yapılan belgelerde 23 üst düzey yönetici ve 18 şirketin kartel oluşturarak yolsuzluğa karıştığı tespit edildi. Son 13 yıl içinde yapılan anlaşmalara göz atan uzmanlar, devletin bu şirketlere haksız yere milyar dolarlar ödemiş olabileceğini ifade ettiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası