Ege Postası
Geri

Bu okul çok farklı

Yaz aylarında çocukların sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Balçova Belediyesi tarafından açılan “Ücretsiz yaz okulları” bu yılda çocuklara unutamayacakları bir yaz tatili imkanı sağlıyor.
Bu okul çok farklı
Haberler / İzmir
29 Haziran 2013 Cumartesi 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Balçova Belediyesi, 6 yıldır uyguladığı Ücretsiz Yaz Okulları eğitim programını bu yıl Türk Eğitim Gönüllüleri ile birlikte yürütecek. Balçova Belediyesi Semtevleri tarafından sosyal ve ekonomik durumlarına göre belirlenecek toplam 250 çocuk yaz okulu hizmetinden yararlanabilecek. Birer aylık dönemlerle üç ayrı kurda öğrencileri kabul edecek olan Yaz Okulu’nda çocuklar; sosyal gelişim terapileri, meslek tanıtımı, okuma saati, müzik, bilgisayar, Güzel Sanatlar, Satranç, Folklör, Basketbol, Voleybol, Tenis, Jimnastik gibi ders ve aktivitelere katılacak. Öğrenciler ayrıca birer kez Balçova Aquacity, Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na, Gezegenevi’ne, Deprem Afet Eğitim Merkezi’ne ve İnciraltı’nda bulunan Gemi Müzeye götürülecek.

Sosyal ve sportif faaliyetlerden uzak kalan çocukların bir şekilde şiddetle tanıştığını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Biz bu nedenle Spor eğitimine çok önem veriyoruz. Yılın oniki ayı 6 bin çocuğumuza ücretsiz spor hizmeti vererek onları sokaktaki ve sanal oyunlardaki şiddetten uzak tutmaya çalışıyoruz. Spor okullarımızda çocuklarımıza spor eğitiminin yanı sıra toplumsal değerler de öğretiliyor. Yaz aylarında da spor okullarımız devam ediyor ancak bazı çocuklarımız için farklı bir format uyguluyoruz. Ekonomik güçlükler nedeniyle aileler çocuklarını bu faaliyetlere göndermekte güçlük çekebiliyor. Bu yüzden kamu olarak biz bu görevi üstleniyoruz. Aksi halde ilgilenmediğimiz her çocuk bu toplumun karşısına bir suçlu olarak gelebilir. Çocuklar suçla tanışmadan eğitilirse geleceğimiz daha güzel olur” diye konuştu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası