Ege Postası
Geri

Bu yarışmada hepsi birinci

Karşıyaka Belediyesi’nin sahipsiz hayvanları yeni yuvalarına kavuşturma girişimleri meyvelerini vermeye başladı.
Bu yarışmada hepsi birinci
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Ekim 2012 Perşembe 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- Tay Park’taki “Sahiplendirme” alanı ve web sitesi üzerinden başlatılan “Sahibimi Arıyorum” girişimiyle kedi ve köpeklere yeni yuvalar bulan Karşıyaka Belediyesi’nin “Can Dostum Şenliği”nde yarışmalara katılan 32 sahipsiz kedi ve köpek hayvan severler tarafından sahiplenildi.

 Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen “Can Dostum Şenliği”nde düzenlenen birbirinden ilginç yarışmalarda Karşıyaka Belediyesi’nin barınaklarında kalan sokak hayvanları da yarıştı. Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki barınaklarda aşıları ve bakımları yapılan kedi ve köpeklerden 32 tanesi, “Can Dostum Şenliği”nde çıktıkları podyumdan yeni yuva sahibi olarak indi.

 Kendine en çok güvenen, en ağırkanlı, en heyecanlı, en sempatik, en sosyetik, en utangaç, en güzel burunlu, en güzel gözlü, en yakışıklı, en cazibeli kategorilerinde yapılan yarışmalar sonunda yuva sahibi olan kedi ve köpekler yeni sahipleriyle birlikte şenlik alanından ayrıldı.

 

Karşıyaka Belediye olarak sokaklarda zor şartlar altında yaşam savaşı veren hayvanlara karşı duyarlılıklarını hiçbir zaman kaybetmediklerini belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Belediye olarak onlara barınaklarımız, hayvan polikliniklerimiz ve ambulansımızla her türlü imkanı sunuyoruz. Ancak, belli bir kapasitemiz var. Sokağa terk edilen hayvan sayısı arttıkça sıkıntılar yaşanıyor. Barınaklardaki hayvanlarımıza yeni yuvalar bularak, bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Hayvan severlere ulaşmak için de değişik yollar izliyoruz. Birkaç aylık çalışmamız sonucunda yüzlerce hayvanımızı yuva sahibi yaptık.” Dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası