Ege Postası
Geri

Buca'da Başkan Yardımcısı'na soruşturma

Buca Belediye Başkan Yardımcısı Tayfın Emre hakkında kadro şikayeti nedeniyle soruşturma açıldı.Emre savcılığa ifadeye çağrıldı.
Buca'da Başkan Yardımcısı'na soruşturma
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Mart 2013 Çarşamba 13:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Buca Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Emre hakkında kadro şikayeti nedeniyle soruşturma açıldı.2010 yılında belediyede sözleşmeli memur olarak göreve başlayan Emre, Buca Belediye Başkanı Tatı tarafından başkan yardımcılığına getirilmişti. AK Partili meclis üyelerinin savcılığa Emre’nin başkan yardımcılığının yasal olmadığı yönünde yaptığı suç duyurusu sonrası İç İşleri Bakanlığı soruşturma izni verdi. Emre geçtiğimiz hafta savcılığa ifade vermek için çağrıldı.

ARSLAN: HER ANLAMDA BAŞKAN YARDIMCILIĞI YASAL DEĞİL
Emre’nin başkan yardımcılığının meşru olmadığını uzun süredir gündeme getiren Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan gelişmeler hakkında şunları söyledi; “10 ay önce Tayfun Emre hakkında yasalara uygun bir belediye başkan yardımcısı değil diye belediye başkanına söyledik. Belediye başkanı bizi dinlemedi bizde AK Partili meclis üyeleri olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk.İç İşleri Bakanlığı’nda soruşturma izni geldi.Savcılık soruşturmaya başladı ve Tayfun Emre’yi ifadeye çağırdı. Yasa çok açık bu konuda bir belediye başkan yardımcısı atanabilmesi için bürokrat kadroya en az 10 yıllık memurluğu olması gerek….Tayfun Bey’in bir yıllık dahi memuriyeti yok. Sadece 4 yıllık üniversite mezunu olmasından dolayı belediye başkan yardımcısı atanır uygulamasının yolu açılırsa herkesi getirip başka yardımcısı yapabilirsiniz. Böyle bir şey yok. Yasalara uygun değil.İkinci konu Buca Belediyesi’nin 4 tane bürokrat kadrodan başkan yardımcısı hakkı var. 3 tanede siyasi başkan yardımcısı için meclisten atıyorsunuz. Toplam 7 yapıyor ancak Buca’da 9 başkan yardımcısı var. Dolayısıyla 2 tanesi kadro dışı….Tayfun Emre her anlamda başkan yardımcılılığı yasal değil. Aylardır söylüyorduk”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası