Ege Postası
Geri

Buca'da Gül yine yeniden...

CHP Buca'da merakla beklenen soru cevabını buldu. İlçe yönetiminde yaşanan istifalar sonrası başlayan süreç olağanüstü kongreyle sonuçlandı. Bir önceki ilçe kongresinde dört adaylı yarışta ipi göğüsleyen Bekdaş Gül, üç adaylı gerçekleşen kongrede tekrardan başkanlığa seçildi. 363 delegenin sandık başına gittiği kongrede Gül 189 oy alırken,bir önceki ilçe kongresinde de Gül'ün rakibi olan ve 10 oy gerisinde kalan Umut Orkun Uğraş 144 oy da kaldı. Başkanlığa ilk kez geçtiğimiz Nisan ayında 132 oyla seçilen Gül böylece bir yıl geçmeden tekrardan seçimle aynı koltuğa oturmuş oldu.
Buca'da Gül yine yeniden...
Haberler / Yerel Politika
24 Şubat 2013 Pazar 18:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSi -  CHP Buca'da haftalardır merakla beklenen soru cevabını buldu. İlçe yönetiminde yer alan 9 yöneticinin istifa etmesi sonrası İlçe Başkanı Bekdaş Gül ve yönetimin düşmesiyle başlayan süreç olağanüstü kongreyle sonuçlandı.Bir önceki ilçe kongresinde dört adaylı yarışta ipi göğüsleyen Gül,üç adaylı yarışta tekrardan başkanlığa seçildi. 363 delegenin sandık başına gittiği kongrede Gül 189 oy alırken,bir önceki ilçe kongresinde de Gül'ün rakibi olan ve 10 oy gerisinde kalan Umut Orkun Uğraş 144 oy da kaldı. Harun Düşenkalkan ise 23 oy aldı.7 oy geçersiz sayıldı.

BİR YILDA İKİNCİ KEZ...

Başkanlığa geçtiğimiz Nisan ayında 132 oyla seçilen Gül böylece bir yıl geçmeden tekrardan seçimle aynı koltuğa oturmuş oldu. Gül seçim zaferi sonrası kürsüde yaptığı kısa konuşmada, " CHP kazandı. Yarından itibaren  Buca'nın kahvelerini sokaklarını evleri birlikte dolaşacağız. " dedi.Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise, " Burada hiçkimse kazanmadı sadece CHP kazandı. Bu seçimin mağlupları yok. Bu seçimin galipleri var. Bu seçimde kaybeden AKP yardakçıları oldu. Süreçte adam gibi duran Bekdaş Gül, Harun Düşenkalkan ve Umut Orkun Uğraş kazandı" dedi.Yeniden başkanlığa seçilen Gül'ün
gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.Kongre sürecinde Gül'e Belediye Başkanı Ercan Tatı ve İl yönetimi destek vermişti.

GÜL'DEN DELEGEYE KONUŞMA METNİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ




BEKTAŞ GÜL'ÜN  LİSTESİ

Sema Arcan, Mustafa Bat, Göksal Bozkurt, Gazi Çırak, Galip Demirel, Erol Karaoğlu, Çağdaş Kaya, Hıdır Kaya, Güzin Kırmızı, Filiz Meraklı, Mukaddes Özşen, Sultan Semitay, Hüseyin Sermen, Naim Şanlı, Önder Yeşil, Süleyman Yılmaz.

İSTİFACILARDAN SADECE 3 İSİM ASİL LİSTELERDE YER ALDI

CHP Buca İlçe Yönetiminde yer alırken istifa etmeleriyle olağanüstü kongre sürecininde startını veren 9 yönetici arasından sadece Nevriye Keyik(Düşenkalkan listesi), Mehmet Bavank(Düşenkalkan'ın listesi) ve Kemal Yıldız (Uğraş'ın listesi) listelerde kendilerine yer buldu. Fikret Alaca ise, Uğraş'ın listesinde yedek olarak yer alması nedeniyle kendi isteğiyle listeden çıktı. İstifacılardan Hasan Serindağ, Nurhayat Yılmaz, Mehmet Güldiken, Ayten Karadağ ve Ahmet İmamoğlu, adayların hiçbirinin asil listesinde yer almadılar. Uğraş'ın listesinde yer almalarına kesin gözüyle bakılan istifacıların mavi listede yer alamaması sandıkta sonucu etkileyen faktörler arasında gösterildi. İstifa ederek yönetimi düşüren 9 eski ilçe yöneticisi, hafta içinde tüm delegelere bir mektup yazarak yaşanan süreci ve kararlarının nedenini anlatmış,eski İlçe Başkanı Gül'ü sert sözlerle eleştirmişlerdi.

 6 İSİM YİNE YÖNETİMDE
Gül yönetiminde süreçte istifa etmeyen yöneticiler arasında yer alanHıdır Kaya, Çağdaş Kaya, Filiz Meraklı, Sema Arcan, Galip Demirel ve Süleyman Yılmaz, yine Gül'ün listesinde kendilerine yer buldular ve tekrardan yönetime seçildiler. 

KONGREDE ÖNE ÇIKAN DETAYLAR
Kongrede dikkat çeken detaylar vardı. Kongrenin Divan Başkanlığını İzmir eski CHP Milletvekili Ahmet Ersin yaptı. Kongrenin gerçekleştiği salondaki düzensizlik dikkat çekti. Özensiz hazırlanan salonun yeteri kadar süslenmemesi tepki çekti. İl Başkanı Ali Engin ve il yönetiminin katıldığı kongreye İzmirli vekillerden sadece Oğuz Oyan'ın katılması dikkat çekti. Adayların Tüzük gereği konuşma yapamayacak olması nedeniyle yönetimde yaşanan istifalarla başkanlığı düşen eski İlçe Başkanı Gül'ün hazırladığı konuşma metni kongre salonu girişinde delegelere dağıtıldı.Gaziemir'de bir inşaatta bekçilik yaptığı ortaya çıkınca kentte gündem olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu da kongre salonunda yer aldı.

GÜN BOYU YAŞANANLAR

ADAYLAR SALONA AYRI AYRI GELDİ

Saat 11:00 itibariyle delegeler salona gelmeye başladı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticileri de salondaki yerini aldı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da adaylar gelmeden önce salona geldi. Tatı salondaki delegelerle sohbet etti. Adaylardan salona ilk gelen eski İlçe Başkanı Bekdaş Gül oldu. Davul zurna eşliğinde kalabalık bir grubun alkışları arasında Gül salona girdi. Kalabalık, 'İşte örgüt işte başkan', 'İnadına demokrasi inadına CHP' sloganları attı. Harun Düşenkalkan salona ikinci gelen isim oldu. Salona son gelen isimse Umut Orkun Uğraş oldu. Uğraş da salona davul zurna eşliğinde sloganlar altında girdi.



GÜL'DEN DELEGEYE KONUŞMA METNİ

Adayların Tüzük gereği konuşma yapamayacak olması nedeniyle yönetimde yaşanan istifalarla başkanlığı düşen eski İlçe Başkanı Gül'ün hazırladığı konuşma metni kongre salonu girişinde delegelere dağıtıldı. Dağıtılan metinde Gül gerçekleştirdiği icraatları ve yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.


SALONDAKİ DÜZENSİZLİK DİKKAT ÇEKTİ

Kongrenin gerçekleştiği salondaki düzensizlik dikkat çekti. Özensiz hazırlanan salonun yeteri kadar süslenmemesi ve kongre havasını yansıtmaması il yönetiminin ve bazı delegelerin tepkisini çekti. Özellikle protokol için hazırlanan masa ve sandalyelerin farklı tarafta olması, salondaki kimi delegenin bulduğu sandalyeye oturup kimilerininde ayakta durması ortaya düzensiz bir görüntü çıkardı. Kongreye İl Yönetiminin dışında sadece PM Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi ve Vekil Oğuz Oyan'ın katılması dikkat çekti.

DAL: KONGRE DÜĞÜN HAVASINDA GEÇSİN

İlçe başkanı ve yönetimin düşmesi nedeniyle Genel Merkez tarafından atanan Kayyum Heyeti'nin başındaki isim Bahri Dal, olağanüstü kongre sürecinin neden başladığını ve bu süreçte neler yaşandığını anlattıktan sonra, " Burası düğün salonu. Kongre düğün havasında geçsin. Birbirimizi kırmayalım. Kucaklayalım. Biz CHP'yi iktidar yapmak için çalışmalıyız. Dışarıya karşı olumsuz görüntü vermeyelim. Dışarda çalışmalarımızı yürütelim kendi kendimize muhalefet yapmayalım" dedi.

KARDEŞ KILIÇDAROĞLU DA SALONDAYDI
Gaziemir'de bir inşaatta bekçilik yaptığı ortaya çıkınca kentte gündem olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu da kongre salonunda yer aldı. Gaziemir'deki işinden ayrılınca kısa bir süre Buca'da çalışan daha sonra Konya'ya giden kardeş Kılıçdaroğlu, yeniden İzmir'e döndüğünü söyledi. Celal Kılıçdaroğlu evinin Buca'da olduğunu ve İzmir'de yaşamaya devam edeceğini dile getirdi.



ÜÇ ADAY DİVANA YETERLİ İMZAYI VERDİ
Kongrenin Divan Başkanlığını eski izmir Milletvekili Ahmet Ersin yaptı. Sabah saatlerinde kulislere Harun Düşenkalkan'ın adaylıktan çekileceği iddiaları düştü. Düşenkalkan'a destek veren yapıların desteğini çektiği ve Düşenkalkan'ın yeterli imzayı Divana sunamayacağı öne sürüldü. Saat 13:30 itibariyle Gül ve Uğraş gibi Düşenkalkan'da adaylık içim yeterli imzayı Divan'a sundu.Listeler de belli olurken kongrede Uğraş mavi, Gül beyaz ve Düşenkalkan da sarı listeyle seçime girdi. Üç adaylı bir yarışın kesinleşmesinin ardından adaylar İl Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Divan Başkanı Ahmet Ersin'le beraber kürsüde birlik pozu verdi.



















YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası