Ege Postası
Geri

Buca'da protesto ve kavga birarada!

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın korumasının Meclis üyesi Emre Aykut’u tehdit etmesini gerekçe gösteren CHP’li muhaliflerle Bağımsız üyeler olayı protesto etmek için meclis salonunu terk etti. Protestocular olmadan devam eden mecliste Başkan Tatı’yla önce AK Partili Mustafa Yüksel arasında ardından da CHP’lilerle AK Partililer arasında Buca-Mar’ın merkezinde olduğu ve seslerin bir hayli yükseldiği sözlü tartışma yaşandı…
Buca'da protesto ve kavga birarada!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Şubat 2013 Cuma 22:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- Buca Meclisi yine gergin, yine hareketliydi. İlk sözü alan Başkan Tatı, Bulgaristan’da Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Ahmet Doğan’a silahlı saldırı girişimini hatırlatarak, ‘siyasetçilerin düşüncesinin silahla susturulmaya çalışılmasının kabul edilemez’ olduğunu söyledi.

BU KİŞİ KENDİNİ MEMATİ ZANNEDİYOR!
Başkan Tatı’nın ardından söz alan Meclis Üyesi Levent Köstem’in hedefinde ise Başkan Tatı’nın koruması Turgut Yalçın’la Meclis üyesi Emre Aykut arasında geçen ‘tehdit’ iddiaları vardı. Söz konusu kişinin daha öncede birçok olaya karıştığının hatırlatan Köstem, ‘aynı kişi kabadayılığı bana da yaptı, Gülay Sakartepe’ye de, Ali Hıdır Uludağ’a da yaptı. Bu kişinin Emre Aykut’a yaptıkları kabul edilebilir şeyler değil. Böyle bir insan nasıl sizin yakın çevrenizde olabili? Nasıl belediyenin kadrosunda yer alabili? Bunu nasıl yapa? Nasıl tehdit ede? Kurtlar Vadisi’nde Memati karakteri gibi. Hekim kimliğimle çok açık söylüyorum. Bu kişide psikopatik kişilik bozukluğu var. Elbette kendini Memati gibi görebilir. Size yakışmayan bu insanın sözleşmesini feshetmemenizi protesto etmek için Meclis’i terk ediyoruz’ dedi.

TOPLU PROTESTO
Köstem’in konuşmasının ardından CHP’li muhalif Meclis üyeleri Osman Ergundoğan, Veli Balyemez, Erkut Tamay, Emre Aykut, Ali Hıdır Uludağ, Güngör Kaya ve Levent Köstam’le Bağımsız üyeler Lokman Fazla, Rıza Zayıfoğlu ve Adnan Öztekin toplu halde Meclis salonunu terk etti. Protestocu meclis üyelerinin ardından söz alan Başkan Tatı ‘olay anlatıldığı gibi değil, tam ters,. Gerçek bu anlatılanın tam tersi. Olay yargıya intikal etti. O yüzden konuşmak istemiyorum’ dedi. Salonda kalan meclis üyelerinden Ali Rıza Kaya, protestocularaq katıldığını ancak Buca halkına karşı görevi olduğu için çıkmadığını söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan ise ‘meclis üyelerine tehdit kabul edilemez. Eğer söz konusu kişi burada olsaydı biz de salonu terk edecektik’ hatırlatmasında bulundu.



Başkan Tatı ‘olaya şahit olan iki kişi burada onları dinleyelim önerisi salonda tepki gördü. Meclis üyeleri yargıya intikal etmiş bir olayı bu şekilde anlamaya imkan yok diyerek Tatı’nın önerisine karşı çıktı.

NEDEN 21B UYGULANDI'
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan temizlik ihalesini gündeme getirerek ’14 Aralık’ta yapılacak ihale neden iptal edild? Neden 21B uygulandı. 21B sadece mücbir sebep için uygulanır. Mücbir sebep olması için sel gibi, deprem gibi özel durumlar olması gerekirken ve 4 ay süre için yapılırken en fazla iki ay içinde yeniden yapılabiecek ihale neden 21B uygulandı diye sordu.

BUCA-MAR ‘LA BAŞLAYAN TARTIŞMA
Buca-Mar hakkında sorduğu sorulara doyurucu cevap alamadığını hatırlatan Arslan ‘Buca Arena stadındaki halı saha ve kantin kimin işletmesinde. Burasını Buca-Mar mı işletiyo? Ortalıkta dolaşan makbuzlar var. Burdan uyarıyorum. Buca-Mar batık bir şirket. Burda yeterli ve doyurucu cevaplar alamazsak önümüzdeki mecliste söyleyeceğimi şimdiden söylüyorum. Savcılığa buradaki hukuksuzluklar için başvuracağım’ diye konuştu.

BİR DELİKLİ KURUŞ
Kimin elinde bilgi, belge varsa savcılığa gitmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Tatı, istiyorsa taksi parasını ben vereyim, istiyorsa ben götüreyim dedi. Buca Otoken’le ilgili kendisi hakkında maddi çıkar sağladığı, araç aldığı iddialarının bazı internet sitelerinde dillendirildiğini hatırlatan Tatı, ‘bir delikli kuruş aldıysam ben ya da belediye buradan en küçük menfaat sağladıysa ben bi Dakka durmam mazbatayı teslim ederim, hatta nüfus kağıdını bile teslim ederim’ dedi.

BUCA ARENA’YLA İLGİLİ ÇARPICI GELİŞME
Mustafa Arslan’ın Buca-Mar üzerinden Buca Arena stadını gündeme getirdiğini hatırlatan Buca Başkan Yardımcısı ve CHP’li Meclis üyesi Muzaffer Kater ‘iki gün önce Milli Emlak’tan yazı geldi. O sahanın zemini Hazine’nin. Üstündeki tesis molz değerinde. 20 milyon lira toprağa gömülmüş. Ne olacağı belli değil’ dedi. Buca Arena’nın AK Partili Cemil Şeboy döneminde yapıldığını hatırlatan CHP’li meclis üyeleriyle AK Partili meclis üyeleri arasında karşılıklı söz düellosu başladı. CHP’li Murat Işık’ın hükümeti Sayıştay denetimi yüzünden eleştirmesi karşılıklı suçlamaların havada uçuşmasını sağladı. Başkan Tatı 5 dakiki ara vererek tansiyonu düşürmek isterken bu kez Tatı’yla AK Partili Mustafa Yüksel arasında seslerin bir hayli yükseldiği tartışma başladı. Herkesin konuştuğu, kimsenin ne söylediğinin anlaşılmadığı bir tartışmanın ardından tansiyon güçlükle yatıştırıldı. Verilen aranın ardından meclis üyelerinin yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir sonraki toplantı tarihi olarak 4 şubat pazartesi günü tespit edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası