Ege Postası
Geri

Buca’da tansiyonu komisyon düşürecek

Belediye Başkan adayı ve meclis üyesi adayları doğrultusunda parti içi tansiyonun yüksek olduğu Buca’da 8 kişilik komisyon kuruldu. Komisyon adete ilçe yönetimi gibi çalışacak.
Buca’da tansiyonu  komisyon düşürecek
Haberler / Yerel Politika
24 Şubat 2014 Pazartesi 16:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir'de belediye başkan adayı ve meclis üyesi adayları doğrultusunda sancının büyük olduğu ilçelerin başında Buca geliyor.Tansiyonun yüksek olması ve ilçe yönetimi içinde yaşanan huzursuzluk nedeniyle seçim sürecinde parti içi barışı  sağlamak, sandığa sahip çıkmak, propaganda yapmak  ve partilileri örgütlemek adına  8 kişilik komisyon kuruldu. Komisyon üyeleri sürecin sağlıklı işleyebilmesi adına 16 çalışma grubu oluşturdu.

ADAYLAR KRİZ ÇIKARDI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merhum Başkanı Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina’nın Buca’da belediye başkan adayı olarak atanması sonrası örgüt içinde ‘ithal aday’ tepkisi yükselmiş, partililer sokağa  inerken, belediye başkan aday adayları da bir araya gelerek toplantılar yapmıştı. Başkan adayına yönelik tansiyon düşmeden meclis üyesi adayları  Buca’da krizi doruk noktasına ulaştırdı. Eğilimden çıkan birçok isimin çizik yediği Buca’da 1999’da SHP’nin Buca adayı Eser Yücel’in oğlu Deniz Yücel, AK Parti’den belediye başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen İsmail Bekiroğlu listede yer alınca partililer ayaklandı.İlçe yönetiminde de yaşanan sürece tepkili olan bazı yöneticiler istifalarını hazırladı.

GENEL MERKEZ VE VEKİLLER DE TOPA GİRDİ
Metropolün kritik ilçelerinden Buca’da parti içi kriz nedeniyle genel merkez ve vekiller devreye girdi. İlçede geçmiş dönemlerde partide görev almış bir çok isim, genel merkez ve vekiller tarafından ‘tansiyonu düşürün, ilçe yönetimi ve başkan  adayına yardımcı olun' telefonu aldı. PM Üyesi Hüseyin Saygılı da inisiyatif alarak ilçede partililerle toplantılar gerçekleştirdi.

8  KİŞİDEN OLUŞUYOR
PM Üyesi Saygılı,Başkan adayı  Piriştina, İlçe Başkanı Gül, İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu ve partililerin  katılımıyla gerçekleşen  iki toplantı sonucunda seçim sürecinde  çalışmaların askıda kalmaması adına komisyon kuruldu.  Orhan Karaoğlu, Bedri Eren,  Züleyha Bingöl, Şerif Özsakarya, Mustafa Korkmaz, Umut Orkun Uğraş, Cemal Köyel ve Filiz Meraklı’dan oluşan komisyon 16 çalışma grubu oluşturdu. Komisyon ve çalışma gruplarının amacı seçim sürecinde  parti içi barışı sağlamak ve sandık  örgütlenmesi olacak. Komisyon mali işler ve alan çalışmalarında da aktif rol alacak.

GÜL: BEN İSTEDİM
CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, “ Komisyonun kurulmasını ben istedim. İlçe başkanlığı yapmış, seçim çalışmalarında çalışmış isimleri çağırdık. Komisyon parti içi barışı sağlamak adına sahada  propagadanda yapmak adına çalışmalar yapacak.  STK’larla iletişim halinde olacak. Hem örgütü toparlayacağız hem de sahada olmuş olacağız” dedi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası