Ege Postası
Geri

Solak'tan eylem açıklaması

Dün akşam Çiğli Belediye şantiyesinde gerçekleşen olaylara ilişkin basına yansıyan haberlerle ilgili karşı açıklama Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'tan geldi.Yaşanan olayların çarpıtılarak anlatıldığını ifade eden Solak hakkında çıkan iddiaları redetti.
Solak'tan eylem açıklaması
Haberler / Yerel Politika
24 Şubat 2014 Pazartesi 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Yapılan eylemle ilgili "Seçim öncesi vicdana ve kanuna aykırıdır" şeklinde açıklama yapan Solak bugün itibariyle işçilere ödeme yapıldığını ifade etti.

''İŞÇİLER GECE YARISI EYLEM YAPTI''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

İşte o açıklama...
Dün akşam saatlerinde belediye şantiyemizde mesai saati dışında şantiyeyi terk etmeyen bir işçi ile yaşanan sözlü tartışma, bazı basın organlarında gerçek dışı ifadelerle haber konusu yapılarak kamuoyuna aktarılmıştır.

Şöyle ki gerçekleşen olayla ilgili bazı internet portallarında “Siz kim oluyorsunuz da eylem yapıyorsunuz. Neden çalışmıyorsunuz ulan” diyerek bir personelle yaka paça kavga ettiğim belirtilmiştir. Ancak söz konusu bu ifadeler doğru değildir.
Öncelikle belediye şantiyesinde belirtildiği gibi 30 işçi değil, bir işçi bulunmaktaydı.  Kendisiyle gerçekleşen sözlü tartışmanın ardından bu işçimiz, diğer işçileri ve sendika yöneticilerini arayarak şantiyenin kalabalıklaşmasını sağlamış ve olay farklı boyutlara taşınmıştır.

Olay şöyle gelişmiştir; dün akşam saatlerinde bir işçimizin şantiyeyi terk etmediğini öğrendim.  Şantiyeye giderek, işçimize şu anda gerçekleştirdiği eylemin yasal olmadığını anlattım. Mesai saatleri içinde hakkını arayabileceğini belirttim. Seçime giderken böyle bir eylem haksız olduğunu kendisine anlattım.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen katı atık bedellerinin bankaya yatırılmasının ardından işçilerin hesaplarına aktarılacağını kendisine bir daha ilettim.

Bu eylem, seçim öncesi vicdana ve kanuna aykırıdır. Maaş dönemimiz her ayın 20’sindedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen katı atık bedeli belediyemiz hesabına bugün itibariyle geçmiştir. Yine bugün itibariyle işçilerimize ödeme yapılmıştır.

Yapılan bu eylem seçim öncesi provokasyondur. Bu eylem doğru değildir. Kimsenin belediye hizmetlerini durdurmaya ve halkı mağdur etmeye hakkı yoktur. Ne iş kanununda ne de toplu sözleşmede böyle bir eylem hakkı yoktur. Bu yasa dışı bir eylemdir. Biz bu durumdan ötürü işçilerimiz ve aileleri mağdur olmasın diye gayret gösteriyoruz. Ben bu yapılanın doğru olmadığını şantiyeyi yasa dışı işgal ettiklerini belirtmek için personelimize orayı terk etmesini söyledim. Bazı aday adaylarını destekleyen 15 – 20 kişilik bir grup hem sendikayı hem de çalışanları zora sokuyor. Bunları hem Çiğli halkı, hem de sendika biliyor. Yapılan kesinlikle doğru değildir. Kamuoyu yanıltılmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası