Ege Postası
Geri

Buluşmalar, dostluğun kalbine yürüyüşle başlayacak

Dünyanın dört bir yanından dernek, vakıf ve yardım kuruluşlarının bir araya geleceği VII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları’nda birçok dilden, dinden, ulustan binlerce kişi, barış ve dostluk için dostluğun kalbine yürüyecek. Dostluğun...
Buluşmalar, dostluğun kalbine yürüyüşle başlayacak
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünyanın dört bir yanından dernek, vakıf ve yardım kuruluşlarının bir araya geleceği VII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları’nda birçok dilden, dinden, ulustan binlerce kişi, barış ve dostluk için dostluğun kalbine yürüyecek. Dostluğun kalbine yürüyüşle başlayacak etkinlik kapsamında Kapaklı Pasaj'dan Balıklıgöl'e kadar yürüyüş yapılacak.

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen 'VII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları' 04-05 Ekim tarihlerinde Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek. Buluşmalar kapsamında yapılacak 'Dostluğun Kalbine Yürüyüş', Kapaklı Pasajı önünden başlayarak, Hz. İbrahim Peygamber'in makamında sona erecek. Yerli ve yabancı davetliler, yardım faaliyetlerinde kuruluşların temsilcileri ve vatandaşların katılacağı yürüyüşün, şehrin sokaklarını tam bir şenlik havasına dönüştürmesi bekleniyor. Katılımcı dernek ve vakıfları tanıtıcı flamalar dışında, etkinliğe uygun mesajları içeren dövizler de taşınacak.

İYİLİK ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULACAK

Balıklıgöl Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek açılış programının ardından, İyilik Ödülleri sahiplerini bulacak. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında, bu yıl yedinci kez İyilik Ödülleri verilecek. İyilik Ödülleri tertip komitesi tarafından belirlenen toplamda 9 kategoride 10 kişiye ödül verilecek. Buluşmaların özünü yansıtmak; ulusal ve uluslararası iyilik hareketlerinin devam etmesini teşvik etmek amacıyla her yıl verilen iyilik ödülleri sivil toplum kuruluşlarını ve başarılı olmuş yardım projelerini kapsayacak. İyilik Ödülleri ödül töreninde proje ödüllerinin yanı sıra sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanında yaptığı faaliyetlerle örnek olmuş kişilere 'İyilik Ödülü' verileceği açıklandı.

İyilik ödülleri törenin ardından Bora Uymaz’ın 'Hz. İbrahim’e Dair Besteler' adlı konseriyle sona erecek. Ses sanatçısı, tanburi ve aynı zamanda bestekar olan Bora Uymaz, Hz. İbrahim’e dair bestelenmiş birbirinden güzel eserleri katılımcılar için seslendirecek.

10 BİNLERCE KİŞİYE TİRİT İKRAMI

VII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları’nın ikinci günü Balıklıgöl Dergah Cami’nde Tirit Ziyafeti ile başlayacak. Sofraya misafirsiz oturmayan Hz. İbrahim Peygamber sofrasının başyemeği olan tirit on binlerce kişiye dağıtılacak. Tirit ziyafetinin ardından Balıklıgöl 700. Yıl Parkı’nda kurulacak olan Hz. 'İbrahim (a.s) Bahçesi' fuar alanında yerli ve yabancı yardım kuruluşlarının stantlarının ziyaretiyle devam edecek. İyilik için varız diyen herkesin katkıları ile bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları çalışmalar bu stantlarda sergilenecek.

HZ İBRAHİM'İN İNSANLIĞA MESAJI

VII. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Konferansı Belediye Nikah ve Konferans Salonu Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in sunacağı 'Hz. İbrahim’in (a.s) İnsanlığa Mesajı' adlı konferans ile devam edecek. Binler, 'Halil İbrahim Sofrası'nda buluşacak VII. Halil İbrahim Buluşmaları'nın sonunda Kapaklı Pasajı’ndan Balıklıgöl'e kadar halka açık, on binlerce kişinin katılabileceği 'Halil İbrahim Sofrası' kurulacak. Sofraya misafirsiz oturmayan İbrahim Peygamber’in bu mirasını yeniden yaşatmak, Urfalıların misafirlerini ağırlaması ile oluşan muhabbet, kaynaşma, sevgi ve samimi ortamını tekrar yaşatmak amacıyla davetlilere Urfa’nın geleneksel mutfağından lezzetler ikram edilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası