Ege Postası
Geri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bosna'daki şehitliğe kiosk yaptırdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Aliya İzzetbegoviç’´in anıt mezarının da bulunduğu şehitliğe elektronik bilgi sistemi yaptırdı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’´nin Stari Grad Belediyesi’´yle birlikte şehitliğe kurduğu elektronik bilgi sistemi...
Bursa Büyükşehir Belediyesi Bosna'daki şehitliğe kiosk yaptırdı
Haberler / Dünya
8 Mayıs 2013 Çarşamba 14:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Aliya İzzetbegoviç’´in anıt mezarının da bulunduğu şehitliğe elektronik bilgi sistemi yaptırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’´nin Stari Grad Belediyesi’´yle birlikte şehitliğe kurduğu elektronik bilgi sistemi için Saraybosna’´nın merkez Kovaçi Şehitliği’´nde tören düzenlendi. Törene; Dışişleri Bakanı Ahmet Davitoğlu’´nun yanı sıra Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacı Bayriç ve davetliler katıldı.

Bin 498 şehidin bulunduğu Kovaçi Şehitliği’´nin elektronik bilgi sistemini kurmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Bursa Başkan Recep Altepe, sistemin kurulmasında alt yapı desteği veren Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacı Bayriç’´e teşekkür etti. Bosna Hersek’´in ilk Cumhurbaşkanı olan ve liderliğiyle ülkenin bağımsızlık sembolü haline gelen Aliya İzzetbegoviç’´in mezarının da bulunduğu şehitliğe yerleştirilen kiosklardan dileyen herkesin faydalanabileceğini dile getiren Başkan Altepe, şunları söyledi: "Burayı ziyaret eden herkes hem Saraybosna ve savaşla ilgili bilgilere erişebilecek hem de başta merhum İzzetbegoviç olmak üzere tüm şehitlerin bilgilerine ulaşabilecek. Bununla da sınırlı kalmayıp çıktı alabilecekler."

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Balkanlar’ın yanında olmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Bosna-Hersek’´e kazandırdığımız bu yeni eser, iki ülkenin ve Bursa’´yla Saraybosna’´nın dostluk nişanesi olacak. Buraya gelen herkes bu sistemi kullanmış olacak. Emeği geçen herkese, Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacı Bayriç’´e teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, Kovaçi Şehitliği’´nin insanlık onurunu yücelten ve kahramanca mücadelede şehit düşen şehitlerin mekanı olması dolayısıyla bir insanlık abidesi olduğunu söyledi. Kovaçi Şehitliği için yaptığı çalışmalardan dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür eden Davutoğlu, sistem sayesinde şehitler hakkında detaylı bilgi edinilebileceğini ifade etti. Bakan Davutoğlu, "Şehitlerin isimleri, ebediyete kadar gönüllerimizde yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, babasının mezarının da bulunduğu Kovaçi Şehitliği’´ne kurulan elektronik bilgi sistemi nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’´ye teşekkür etti. Konuşmaların ve açılışın ardından protokol üyeleri, merhum Aliya İzzetbegoviç’´in mezarı başına giderek çelenk bırakıp dua etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası