Ege Postası
Geri

Büyük Zafer’in 91. yılı Narlıdere’de kutlandı

Büyük Zafer'in 91. Yıldönümü nedeniyle Narlıdere Belediyesi Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’nda çelenk sunma ve Narlıdere Şehitliğinde bir anma töreni düzenledi.
Büyük Zafer’in 91. yılı Narlıdere’de kutlandı
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Ağustos 2013 Cuma 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebi ile Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanında düzenlenen törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İl başkan Yardımcısı Celal Yıldız, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, CHP kadın kolları, Sivil toplum kuruluşları ve temsilcileri, Dernekler, Muhtarlar ve Narlıdere halkı katıldı.

Kahramanlık destanı
Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal marşının hep birlikte söylenmesinin ardından, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un tören şeref defterine yazdığı 30 Ağustos Zafer Bayramını ve önemini anlatan satırları okuması ile devam etti. Başkan Batur 91. Yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ordularının yüce Türk milleti ile birlikte yazdığı bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek, dünyaya örnek olan bu mücadelenin asla unutulmaması gerektiğine değindi. Batur “Bugün ülkeyi yönetenlere, özellikle bugünlerde ülkemizin dört bir tarafını ateş topuna çevirmeye çalışanlara, savaş çığırtkanlığı yapanlara, Ulu Önder’in Savaşın ne zaman yapılması gerektiği ile ilgili şu cümlesini hatırlatmak isterim, “MİLLET HAYATI TEHLİKEYE UĞRAMADIKÇA HARP BİR CİNAYETTİR” dedi.


Şehitlerimize karanfil
Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanında gerçekleşen çelenk bırakma ve 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programının ardından Narlıdere şehitliğinde düzenlenen programa geçildi. Şehitlik programına Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, Narlıdere Garnizon Komutanı İstihkam Albay Şevki Akbaşak, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Erdal Karakaya, Şehit ve Gazi Aileleri, Sivil toplum örgütü temsilcileri, Dernekler, Muhtarlar ve Narlıdere halkı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından İstihkam Yüzbaşı Fikri Gürsel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Narlıdere Garnizon komutanı İstihkam Albay Şevki Akbaşak ise şehitlik şeref defterini imzaladı. Narlıdere Belediyesinin dağıttığı karanfillerin şehitlikteki mezarlara sunulması ile tören programı sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası