Ege Postası
Geri

Büyükşehir Belediyesi'nden Çiğli, Buca ve Bayraklı'ya jest

Kent genelinde yatırımlarına ve sosyal donatı alanı projelerine hızla devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, kardeş ilçe belediyelerden gelen talepleri de değerlendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay içerisinde Konak Belediyesi’nin talebi üzerine Çınarlı Rekreasyon Alanı Projesi’ne destek çıkma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Belediyesi, Buca Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’nin 4 ayrı projesine maddi destek sağlamak için kolları sıvadı.
Büyükşehir Belediyesi'nden Çiğli, Buca ve Bayraklı'ya jest
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Aralık 2013 Çarşamba 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İlçe belediyelerinden gelen talepleri değerlendiren ve hayata geçirilecek olan projelere maddi destek sağlama kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç ayrı belediyeden kendisine gelen talepleri bu ay içerisinde değerlendirmeye alacak. Buca, Çiğli ve Bayraklı Belediye’lerinin ilçeye can katmak için hayata geçirmeye hazırlandığı 4 önemli projesi için gelen talepleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunacak. Mecliste görüşülmesi beklenen önergeler bu ay içerisinde karar bağlandığı takdirde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleri ile protokol imzalayacak söz konusu projeleri tamamlayarak beklenen tarihten önce hizmete açacak.

MECLİS ONAYINDAN SONRA PROTOKOL İMZALANACAK
Çiğli Belediyesi’nin büyük önem verdiği projeler arasında yer alan ve yakın zamanda yapımına başlanan 75’inci Yıl Türk Dünyası Parkı için “Ortak proje kapsamında yapalım” önerisini değerlendirmeye alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, meclisten onay geldiği takdirde, KDV dahil toplam 5 milyon 758 bin 400 lira tutarındaki projeye yüzde 50 oranında katkı sağlayarak 2 milyon 879 bin TL’lik maddi destek sağlayacak. Yine imzalaması öngörülen bir diğer protokol kapsamında Buca Belediyesi’nden gelen talebi değerlendirmeye alan Büyükşehir, meclisin uygun gördüğü takdirde ilçe belediyesinin yapım çalışmalarına başladığı ve toplam ihale bedeli yaklaşık 2 milyon 375 bin TL tutarındaki Gediz Kültür ve Aktivite Binası’nın yüzde 50’lik kısmına tekabül eden 1 milyon 187 bin TL’yi karşılayacak.

BAYRAKLI BELEDİYESİ’NE İKİ PROJE BİRDEN

İzmir Büyükşehir Belediyesi asıl katkıyı ise Bayraklı Belediyesi’nin projelerine sağlayacak. Belediyenin prestij projeleri arasında yer alan, 75’inci Yıl Mahallesi Kültür Merkezi ve Adalet Mahallesi Kapalı Spor Salonu için yüzde 70 oranında katkı sağlayacak. Geçtiğimiz dönemlerde yine birçok ortak projeye imza atan Bayraklı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi, gençlerin spora yönlendirilmesi ve sosyal aktivitelerin arttırılması kapsamında hazırlanan Kapalı Spor Salonu projesine birlikte imza atacak. Yapımı devam eden Adalet Mahallesi Kapalı Spor Salonu’nun toplam tutarı olan 2 milyon 62 bin TL’nin yüzde 70’i olan 1 milyon 443 bin TL’yi yine ortak proje kapsamında karşılayacak. Büyükşehir yine ortak proje kapsamında devam ettirilmesi öngörülen 1 milyon 173 bin TL bedelli 75’inci Yıl Mahallesi Kültür Merkezi projesi için de ilçe belediyesine yine yüzde 70’lik tutar olan 821 bin TL maddi kaynak yardım sağlayacak. Meclis onayına sunulan projelerin görüşülmesinin ardından onaylandığı takdirde, ilçe belediyeleri ile protokol imzalanacak ve tesislerin bir an önce tamamlanabilmesi için yapım çalışmaları da hız kazanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası