Ege Postası
Geri

Büyükşehir Meclisi'nde şok iddialar: Kamu zararı mı var'

Mayıs ayının ilk meclis birleşimini gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hurda tartışması yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, geçtiğimiz aylarda satışa çıkartılan eski arabalı vapurlardan Esenköy’ün ihalesi nedeniyle idarenin kamu zararına uğratıldığını ve değerinin altında satıldığı yönündeki iddiayı gündeme taşıdı. Büyükşehir'de şok iddialar
Büyükşehir Meclisi'nde şok iddialar: Kamu zararı mı var'
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mayıs 2015 Salı 08:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı ve Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşen Mayıs ayının ilk meclis oturumuna AK Parti grubunun eleştirileri damga vurdu. Körfezde ömrünü tamamlayan ve hurdaya ayrılan gemilerin değerinin altında satıldığını savunan AK Parti’li meclis üyelerine yanıt veren Aydoğan, “Ucuz diyen gelip alsaydı” şeklinde tepki gösterdi.  
 
 
PERSONEL NEDEN ÜCRETSİZ TAŞINMIYOR'
Oturumda söz alan AK Parti’li meclis üyesi Azad Fazla, geçtiğimiz ayki toplantıda verdikleri sözlü önergeyi hatırlatarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memur personele yönelik ücretsiz ulaşım imkanı verilmesiyle ilgili taleplerine yönelik şunları kaydetti: “Polisler ve kamu görevi yapan diğer memurlar ücretsiz taşıyoruz da kendi çalışan belediye memurlarımız neden ücretsiz ulaşım fırsatından mahrum kalıyo? Elimizde bu konuyla ilgili meclis kararı var diyoruz.”
 
“ÖRNEĞİNİ GETİRİN YAPALIM”
Belediyede çalışan memur personelin örgütlü olduğu TÜM-BEL-SEN’in de çeşitli eylemlerle dile getirdiği taleplerle ilgili olarak Fazla’nın konuşmasına yanıt veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Kimlerin bedava seyahat edeceği yasa ile belirlenmiş. Yasayı belirleyen de merkezi hükümet. Hükümet 65 yaş kartları ile ilgili bir yasa çıkardı. Onlar gelip bedava binebiliyor. Bizim belediye olarak yasa belirleme yetkimiz yok. Yasalar var. Sendikalı işçilere bu imkanı veriyoruz ya da para veriyoruz. Siz meclis üyeleri olarak bedava binebiliyor musunu? Bizim yasa çıkarma yetkimiz yok. Hukuki bir çıkışı varsa bu sorun değil, zaten on binlerce insan taşıyoruz. Özfatura döneminde verilen ücretsiz seyahat kartları vardı, ne old? Size söz veriyorum, bunun örneğini getirin, inceleyelim, beraber konuşalım. Sizin getirdiğiniz hukuki altlıkları inceleyelim” dedi.
 
FERİBOT KAVGASI: BELEDİYE KAMU ZARARINA UĞRADI
Diğer yandan, meclis toplantısında geçtiğimiz günlerde satış işlemi gerçekleşen Esenköy feribotuyla ilgili AK Parti gurubundan şok eleştiriler geldi. Körfezin emektar gemilerinden olan ve geçtiğimiz aylarda hurdaya ayrılarak satışa çıkartılan Esenköy Arabalı Vapuru’nun değeri altında satıldığını ve kamu zararı oluştuğunu savunan AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, “Gerçekleşen satış ihalesiyle ilgili yeteri kadar duyuru yapılmadığı ve rekabet ortamının oluşmadığı sektör tarafından dile getirilmiştir. İhale bedeli olarak hurda bedelinin altında bir değer tespit edilmiştir ve gemi yaklaşık 465 bin TL’ye satılmıştır. Yani değerinin altına satılmıştır. Değerinin en az üç kat altına bir bedelle satılmıştır. Kaldı ki bu gemi çalışabilir bir durumdadır. Belediye şirketi İZDENİZ A.Ş.’de kamu zararı oluşmuştur. Bu konuda araştırılma yapılmasını ve tarafımıza bilgi verilmesini rica ediyoruz” dedi.
 
UCUZA GİTTİ DİYEN ALSAYDI
Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise “Söz olur dinlenir. Duymuştum, şu şöyle demişti diyerek, duyumlar üzerinden yorum yapıyorsunuz. Bu ülkede kamu ihale yasası var. O zaman gelin alın kardeşim. Ucuz gitti diyen kendi gelip alsaydı” diyerek tepki gösterirken, ihale süreci tamamlanan satışla ilgili konuşulmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası