Ege Postası
Geri

Karabağlar'da yeni çile kapıda: Binayı yaptı, otopark...

52 milyon liralık maliyeti ile İzmir’in en pahalı belediye binalarından olan yeni yerinde hizmet vermeye başlayan Karabağlar Belediyesi, proje içerisinde yer alan mevcut otoparkların yetersiz kalması üzerine yeni çözüm arayışına girdi. Belediyenin Yeşillik Caddesi üzerindeki binasında hizmet vermeye başlaması ile birlikte bölgenin artan yoğunluğunu da göz önüne alan ilçe belediyesi, yeni hizmet sarayının arkasında kalan açık otoparkların yerine üç katlı kapalı otopark inşa edecek. Bina tamam ama otoparklar...
Karabağlar'da yeni çile kapıda: Binayı yaptı, otopark...
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Mayıs 2015 Pazartesi 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yeşillik Caddesi üzerinde daha önceden AVM olarak kullanılan ve 22 bin metrekarelik alana sahip binayı satın alan Karabağlar Belediyesi, geçtiğimiz aylarda 20 ayrı müdürlüğü tek çatı altında topladığı yeni yerinde hizmet vermeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıları ile tamamlanan projeye ek olarak mevcut otoparklarında kapasite artışına gidecek.
 
 
BELEDİYE TAŞININCA YOĞUNLUK DA ARTTI
Karabağlar Belediyesi’nin tadilatı süresince çeşitli tartışmalara yol açan ve belediyenin yaşadığı mali sıkıntıların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları sonrasında geçtiğimiz aylarda tamamlanarak hizmet vermeye başlayan yeni belediye sarayında sıkıntılı süreç bitmek bilmiyor. İzmir’de nüfus yoğunluğu en fazla ilçelerin başında gelen Karabağlar’da Yeşillik Caddesi üzerinde 22 bin metrekarelik alanda vatandaşlara hizmet sunan ve ilçe belediyesi, personele ayrılan mevcut yer altı otoparkı ve yeni binasının hemen arkasında kalan açık otoparklar ihtiyaca cevap vermeyince yeni çözüm arayışına girdi.


 
KATLI OTOPARK İNŞA EDİLECEK
Araçları ile belediyeye gelen vatandaşların yanı sıra, belediyenin taşınması ile birlikte bölgede artan otopark ihtiyacını da ortaya çıkartırken, belediye kendi mülkiyetinde bulunan açık otoparkın yerine yeni ve 3 katlı kapalı otopark yapma kararı aldı. Buna göre, yeni katlı otopark için imar düzenlemesine giden ve ihale hazırlıklarına başlayan belediye, gerekli resmi işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte projenin inşaatına başlayacak.


 
BİNADAN SONRA SIRA GELDİ
Cennetoğlu Mahallesi sınırlarında kalan ve etrafı çok sayıda iş merkezi ile çevrili mevcut açık otoparkın yenilenmesiyle birlikte, bölgedeki artan park ihtiyacını da gidermesi beklenen yeni tesisin yaklaşık 300 araç kapasiteli olması bekleniyor. Diğer yandan, yapılacak yeni yatırımın inşaat sürecinde açık otoparkların hizmet dışı kalması nedeniyle vatandaşların yaşayacağı olası sıkıntıların ise nasıl aşılacağı bilinmiyor. Yeni belediye sarayının hizmete açılmadan önce yaklaşık iki yıl süren inşaatı  esnasında otopark için çalışma yapılmaması ve açılıştan sonra proje hazırlıklarına başlanması da tepki toplayan bir diğer gelişme oldu.


 
52 MİLYON LİRAYA A MAL OLMUŞTU
Karabağlar Belediyesi, İzmir'in en pahalı hizmet binalarından bir tanesi olan lüks belediye sarayını 2012 yılında Üçkuyular’da Balçova Belediyesi ve Konak Belediyesi ile hissedarı olduğu arsanın satışından elde ettiği gelir ve ilave olarak İller Bankası’ndan kullanılan kredi ile 43 milyon TL'ye satın almıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de tadilat giderlerinin yüzde 85'ine katkı sağladığı yeni bina 8 milyon 450 bin TL ek masraflar ile birlikte toplamda 51 milyon 450 bin TL'ye mal olmuştu. 13 ayrı alanda ve farklı binalarda hizmet veren belediyenin tek çatı altında toplanması ile belediyenin birlikte kira yükü hafiflerken, yılda yaklaşık 4 milyon TL'yi bulan kira giderlerinden de tasarruf edilmeye başlanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası