Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de işçi krizi sona erdi: 93 kişilik liste Tugay'da!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Özel Kalemi Haydar İnanır, işten atılan İZENERJİ ve İZDOĞA işçileri ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında krizin sona erdiğini duyurdu. İnanır, “Cemil Başkan krizin bittiğini biliyor, mutlu ve olması gerekenin bu olduğunu düşünüyor” dedi.
Büyükşehir'de işçi krizi sona erdi: 93 kişilik liste Tugay'da!
Haberler / Yerel Politika
25 Haziran 2024 Salı 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZDOĞA ve İZENERJİ şirketinde Tunç Soyer'in görev bitimine sayılı günler kala  işe alınan işçiler, Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından işten çıkarılmıştı.

İşten çıkarılan işçiler İzmir Ticaret Odası (İZTO) binasında yapılan ve Cemil Tugay’ın da katıldığı Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Toplantısında binanın önünde eylem gerçekleştirdiler. 

DANIŞMAN LİSTE İSTEDİ

İşçilerin Başkan Cemil Tugay’ın İZTO binasından çıkmasını bekledikleri sırada Tugay’ın danışmanı Haydar İnanır, işçilerin eylemleri sonlandırması gerektiğini belirterek işe geri alımlar için liste istemişti. 

Danışman İnanır işçilere özel telefon numarasını vererek randevulaştı. Bugün gerçekleşen görüşmede İnanır’a teslim ettiği listedeki 93 kişinin en kısa sürede işbaşı yaptırılması kararlaştırıldı.

“CEMİL BAŞKAN MUTLU”

İnanır görüşmeden sonrası yaptığı açıklamada, “Dün akşam da arkadaşlarla konuştuğumuz şekilde anlaştığımız listeyi istedik. En kısa zamanda listedeki arkadaşlarımız işlerine başlayacak. Şu an yapılacak incelemeler var ve şirketlerden hangilerine alım olacak listeler istendi. En kısa sürede hepsini işe alacağız. İlk etapta ilaçlama ve temizlik, park bahçelerde bir sonraki etapta alım olacak. Daha sonrasında da şirket genel müdürleri ihtiyaç halinde kadroda değişiklik yapabilecek. Cemil Başkan krizin bittiğini biliyor, mutlu ve olması gerekenin bu olması gerektiğini de düşünüyor. Kamuoyu sadece yeni giren işçilerin çıkarıldığını biliyor ama bir sürü tutanak yiyip işten atılanlar var. Eğer teslim edilen listede o arkadaşların isimleri varsa bu da değerlendirilecek ve arkadaşlara bildirilecek. Bu isimler arkadaşlarla beraber mağdur olduğunu iddia ediyor ama durum öyle değil.”” dedi. 

 “CUMA GÜNÜ DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR"

İşçilerin Cuma günü İnanır ile yeniden görüşeceği ve sürece dair karşılıklı değerlendirmelerde bulunacakları öğrenildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası