Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de 'kırsala destek' çatlağı: AK Parti'den "alkol" vetosu

Son dönemde hayata geçirilen yerelde kalkınma projeleri ve üreticilere sağladığı destek ile Türkiye çapında örnek çalışmaların altına imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yardım çatlağı yaşandı. Yedi ayrı kırsalda kalkınma projesine katkı sağlayacak olan Büyükşehir Belediyesi’nde Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği’ne sağlanacak proje desteğine belediye meclisinde AK Parti’li üyelerden onay çıkmadı. Büyükşehir'de 'kırsala destek' çatlağı:
Büyükşehir'de 'kırsala destek' çatlağı: AK Parti'den
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Haziran 2015 Cumartesi 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in tatil cenneti olarak bilenen ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarımda ön plana çıkan ilçelerinden Urla’da üretici birliklerinin “Urla Bağ Yolu” projesine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti’li meclis üyelerinden “alkol” vetosu geldi. Şarap üreticilerinin hibe programı çerçevesinde İZKA’ya sunacağı projeye belediye tarafından destek sağlanmasına yönelik öneriye CHP’li meclis üyelerinden onay gelirken, AK Parti’li meclis üyelerinden ise vize çıkmadı.   

BÜYÜKŞEHİR’DEN YARIMADA’DAKİ ÜRETİCİLERE KATKI

Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği’nin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında; “Urla Bağ Yolu” başlıklı çalışmasında proje iştirakçisi olunması ve projenin mali destek almaya hak kazanması halinde katkı sağlanması İzmir Büyükşehir Belediye meclisini ikiye böldü. Bölgeye can suyu katacak ve geçtiğimiz yıldan bu yana üreticiler ve bölge halkı ile belediyenin ortaklaşa planladığı projeye sağlanacak destek dün gerçekleşen belediye meclisinin onayına sunulurken, CHP’li meclis üyelerinin oyçokluğu ile kabul edilen proje AK Parti’den kabul görmedi.

AK PARTİ’DEN TARIMA DESTEK, ŞARABA RET

Mecliste görüşülen toplam 7 kırsalda kalkınma projesinin diğer altısına onay veren AK Parti’li meclis üyeleri, şarap ve bağcılık sektörünü yakından ilgilendiren projenin ana hatlarının belirlenmediği ve destek sağlanacak çalışmanın kapsamının net olmadığı gerekçesiyle “Urla Bağ Yolu Projesi”ne ret oyu verdi.


KIRSALDA KALKINMA İÇİN 7 PROJEYE DESTEK

Kırsalda kalkınma hedefi doğrultusunda ilçe belediyeleri, üretici birlikleri ile kooperatiflerinden gelen talepleri değerlendirmeye alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, belirlenen 7 proje kapsamında çeşitli destekler sunacak. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Kent Koleji’nin “Topraksız Tarım”, S.S. Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin “Yarımada Çiçek Açıyor”, S.S. Kınık İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin “Süt Soğuk Zincirinin Mobilize Edilmesi”, Kuşçular Köyü S.S. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin “Kuşçular Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Çok Amaçlı Soğuk Hava Deposu”, S.S. Hıdırlık Tarımsal Kooperatifi’nin “Seferihisar Yerel Üzümünün, Pekmez Üretimi ile Katma Değerinin Arttırılması, Satış Pazarlama Olanaklarının Geliştirilmesi, S.S. Girişimci Engelliler İşletme Kooperatifi’nin “Topraktan İnsana” başlıklı projelerine iştirak edecek. Hibe programı kapsamında İZKA’nın (İzmir Kalkınma Ajansı) onayına sunulacak çalışmalarla ilgili proje destekçisi olacak İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca yaklaşık 225 bin lira tutarında da maddi yardım sağlayacak.

“BAĞ YOLU PROJESİ” BÖLGEYE CAN SUYU KATACAK

 Bir süredir hazırlıkları devam eden proje kapsamında 6 antik İyon kentini (Ephesos, Kolophon, Lebedos, Teos, Klazomenai ve Erythrai) birbirine bağlayarak Karaburun yarımadasını saracak “tematik yol” için hazırlıklar son aşamaya gelirken, saha çalışmalarının neticesinde belirlenen rotalar, uluslararası standartlarda işaretlenerek yönlendirici tabela ve bilgilendirici levhalarla donatılacak. Hazırlanacak el kitabı, haritalar ve  internet sayfasında yolun tanıtımı yapılırken, hazırlanacak mobil rehber uygulamasıyla da rotayı kullanmak isteyenlere online bilgilendirme hizmet sunulacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası