Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den yer sofralı eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan yaklaşık 3 bin memurun örgütlü olduğu Tüm-Bel-Sen ile belediye yönetimi arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine harekete geçen memurlar, farklı bir eylem sürecine başladı. Öğlen saatlerinde belediye sarayı önünde toplanan yaklaşık 500 memur, yemek hakları için ilginç bir eylemin altına imza atarak kurdukları yer sofrasında peynir, simit ve karpuz yedi.
Büyükşehir'den yer sofralı eylem
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Haziran 2014 Çarşamba 13:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tüm-Bel-Sen’de örgütlü bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli, hazırladıkları ilginç eylem süreci ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslerini duyurmak için çağrıda bulundu. Tüm-Bel-Sen 1 No’lu Şube üyeleri, belediyenin memur kadrosuna ek yol ücretleri ve yemekhane hakkı verilmesi için kurdukları yer sofrasında peynir-simit ile eylem düzenledi.

YER SOFRASINDA TOPLU SÖZLEŞME ÇAĞRISI
Öğlen yemeğini yerde kurdukları sofrada türküler eşliğinde yiyen belediye memurları, simit, peynir, karpuz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na toplu sözleşme çağrılarını yineledi. Yaklaşık 500 memurun yer aldığı grup, “Sadaka değil, toplu sözleşme”, “Ya hep beraber, ya hiçbirimiz” sloganları ile belediye sarayı önünde eylem düzenledi . Geçtiğimiz günlerde belediye yönetimi ile sendika arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerin eylem kararı alan belediye personeli, iş bırakma eylemi yapmaya hazırlandıklarını dile getirdi ve taleplerini belediyeye astıkları çeşitli afişlerle de dile getirdi.

BAŞKAN KOCAOĞLU’NA UZLAŞI ÇAĞRISI
Maaş zammı değil, yasal haklarını istediklerini kaydeden Tüm-Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, “Yaklaşık 3 yıldır iyileştirme almıyoruz. Bu tutumuzu görüşme masalarında sürdürdük. Bugün yemekle ilgili ilk eylemimizi gerçekleştirdik. Artık, iyileştirmelerin ve sosyal hakların ertelenecek bir durumu yok. Eğer olumlu sonuç alamazsak grev kararı alacağız. Belirtmiş olduğumuz sıkıntılar, 5 bin 500 personeli ilgilendiriyor. Aileleri de işin içine girerse bu sayı 15-20 binleri buluyor. Biz maaş zammı istemiyoruz. Mobingle mücadele masasının kurulmasını, yol, yemek, kreş gibi sorunlarımızın çözülmesini ve sosyal haklarımızı istiyoruz” şeklinde konuştu.

SENDİKA NE TALEP EDİYOR'
2011-2014 dönemi sözleşmesinin Mart 2014'de tamamlanan yaklaşık 3 bin Büyükşehir Belediyesi memuru,  sosyal denge tazminatı adı verilen mevcut nakdi iyileştirmenin (itfaiyeciye brüt 890TL, güvenlikçiye 830 TL diğer memurlara 775 TL) devam etmesi, yanı sıra yemek ve ulaşım sorunun çözülmesini istiyor. Nakdi iyileştirmenin içinde verilen yemek ve ulaşım bedellerinin ayrılması, yemek sorununun yemekhanenin yeniden açılması, ulaşımın ise 60 binişlik kart verilmesiyle çözülebileceğini belirten sendika yönetimi, kreş ve emzirme odalarının kurulması, 40 gün üstü sağlık raporlarından yapılan kesintilerin kaldırılması, iş sağlığı ve güvenliği önemlerinin alınması, işyerlerinde yoğun bir şekilde hissedilen mobbinge karşı mobbingle mücadele masası istediklerini açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası