Ege Postası
Geri

Büyükşehir'in meşale atağına tepki var!

29 Ekim’de görsel bir şölen yaratmak ve coşkulu bir kutlama gerçekleştirmek amacı ile harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi taraftar derneklerinin temsilcileri ile bir zirve gerçekletirdi. İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de bir araya gelerek kentin sahil şeridini meşaleler ile aydınlatan 6 spor kulübünün taraftarları ile görüşen Büyükşehir Belediyesi işbirliği çağrısında bulunurken, Göztepe ve İzmirspor’un tepkisi ile karşılaştı. Özellikle stat tartışmaları yaşanan dönemde sıkça dile gelen ve Başkan Aziz Kocaoğlu ile görüşemedikleri için sitemlerini dile getiren iki kulübün taraftarlar temsilcileri, tartışmaların yaşandığı toplantıyı terk ederek, Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nu protesto etti.
Büyükşehir'in meşale atağına tepki var!
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Eylül 2013 Cuma 20:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ERMAN ŞENTÜRK- YİĞİT İMİRDOĞAN / HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül’de İzmir’in futbol kulüpleri Göztepe, Karşıyaka, Altay, Bucaspor, İzmirspor ve Altınordu’nun taraftarlarının katıldığı meşale organizasyonun tekrarını 29 Ekim’de de yapmak için taraftar temsilcileri ile toplantı düzenledi. Toplantıya Bucaspor ve Altınordu temsilcileri katılmazken, Karşıyaka Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı, Göztepe Yalı Derneği Başkanı Behçet Şenözhür ve Tolga Canlısoy, Altay adına Murat Şumar, İzmirspor adına Lemi Ölçer ve Erkin Baysal katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, taraftar temsilcilerinden 29 Ekim’de de benzer bir organizasyon yapmak amacı ile işbirliği teklifi götürdü. Daha önceden Başkan Aziz Kocaoğlu ile görüşme tekliflerinin dikkate alınmadığını ileri süren Göztepe ve İzmirspor temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin samimiyetsiz olduğu gerekçesiyle toplantıyı terk etti.

BU ZAMANA KADAR NEREDEYDİNİZ'

Toplantı esnasında tepkilerini ve taleplerini dile getiren Göztepe ve İzmirspor temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bugüne kadar İzmir kulüplerine gereken desteği vermediğini belirterek sitemde bulundu. Başkan Kocaoğlu’nun yüzünü bile göremediklerini belirten taraftar temsilcileri, “Bizler yıllardır tüm milli bayramlarda kendi çabalarımızla gereken her organizasyonu yaptık. Aziz Başkan tarafından bir kez olsun kapımız çalınmadı. Fakat görüyoruz ki, son aylarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bizimle birlikte hareket etmek istiyor. Bizler buna bir türlü anlam veremedik” şeklinde açıklama yaptı.

“SAMİMİYETİ GÖREMEDİK”

Toplantının ardından bir açıklama yapan Göztepe Yalı Derneği Başkanı Behçet Şenözhür, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bizleri arayarak 29 Ekim’de tüm İzmir taraftarlarının katılımı ile bir organizasyon yapmak istediklerini belirtti. Söz konusu Cumhuriyet Bayramı olduğu için bizler de bu toplantıya katıldık. Bizler Aziz Başkan’ın bu kez bizimle görüşmesini beklerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan’ın samimiyetsizce konuşmalarıyla karşılaştık. Biz kendisine, tecrübemizle bu organizasyonu layıkıyla yerine getirebileceğimizi söyledik. Bunun için Aziz Başkan ile görüşmemizin daha uygun olacağını belirttik. Ancak, Aysel Hanım Aziz Kocaoğlu’nun bu tür organizasyonlar için yapılan toplantılara katılmayacağını söyledi ve isteğimize “Pazarlık mı yapıyorsunuz'” sözüyle karşılık verince toplantıyı İzmirsporlu arkadaşlarımızla terk ettik” diyerek yaşananları özetledi.

“KİMSENİN SİYASİ MENFAATLERİNE GÖRE HAREKET ETMEYİZ”

Bütün milli bayramlarda üstlerine düşen görevi kimsenin desteği olmadan kendi imkanlarıyla yerine getirdiklerini de söyleyen Göztepe Yalı Derneği Başkanı Behçet Şenözhür, “Yerel seçimlere az bir süre kala, Aziz Kocaoğlu’nun böyle bir istekle bizlere gelmesini doğru bulmadık. Bizlere asker muamelesi yapmasın. Bizler kimsenin siyasi menfaatlerine göre hareket etmeyiz. Cumhuriyetimizin ve vatanımızın daima bekçisiyiz. Göztepe taraftarları sadece Mustafa Kemal’in askeridir” ifadelerini kullandı.

“KOCAOĞLU BİR KEZ BİLE KAPIMIZI ÇALMADI”

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’deki spor kulüplerini görmezden geldiğini belirten Şenözhür, “Aziz Başkan 9 yıllık başkanlık süresince bir kez kapımızı çalmadı. Buna rağmen bizler yaptığımız tüm etkinlik ve organizasyonlara kendisini defalarca kez davet ettik. Başkan, bu davetlere en ufak bir karşılık bile vermedi. Yıllardır tüm İzmir kulüplerine hiçbir destekte bulunmayan Aziz Kocaoğlu, bu davranışlarıyla görevi devraldığı Ahmet Priştina’nın mirasına sahip çıkamadı. Kendisi geçtiğimiz senelerde İzmir’e konuk olan Tokatspor futbolcuları ve yöneticilerine yemek verip, otel masraflarını karşılayarak İzmir’e verdiği değeri bir kez daha göstermişti. Bizler İzmir’in değerlerine sahip çıkan öz ve öz İzmirli bir başkanımız olmasını istiyoruz” dedi.

DAHA ÖNCE DE PROTESTO ETMİŞLERDİ

Geçtiğimiz yıllarda Göztepe Spor Kulübü’nün şampiyonluk maçını izlemeye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sarı kırmızılı taraftarlar tarafından, “Aziz dışarı”, “Kötü günde olmayan iyi günde de olmasın” şeklinde protesto edilmiş ve yuhalanması sonrasında da stadı terk etmek zorunda kalmıştı. Yine kış aylarında çok tartışılan konulardan birisi olan stadyum projeleri hakkında da Başkan Kocaoğlu ile görüşmek isteyen kulüp temsilcileri, taleplerinin dikkate alınmadığını savunarak, Başkan Kocaoğlu aleyhinde açıklamalarda bulunmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası