Ege Postası
Geri

CHP 2'de 0 çekilen 4 ilçede bu kez iddialı: İşte stratejiler

Uzun yıllardır yerel ve genel seçimlerde İzmir’de birinci parti çıkan CHP, Ödemiş, Torbalı, Kemalpaşa ve Kiraz’da üst üste iki seçimdir (2011-2014) kaybetti. CHP dört ilçede birinci çıkmak için stratejisini belirledi. İkide sıfır çekilmişti!
CHP 2'de 0 çekilen 4 ilçede bu kez iddialı: İşte stratejiler
Haberler / Yerel Politika
8 Mayıs 2015 Cuma 14:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de genel seçim sürecinde 4 ilçede alınacak sonuç merakla bekleniyor. Uzun yıllardır yerel ve genel seçimlerde kent genelinde birinci parti çıkan CHP, Ödemiş, Torbalı, Kemalpaşa ve Kiraz’da üst üste iki seçimdir kaybetti. Hem 2011 genel seçiminde hem de 2014 yerel seçiminde CHP’nin birinci parti çıkamadığı Ödemiş, Torbalı, Kemalpaşa ve Kiraz’da parti sandıktan birinci çıkmak istiyor.

KİRAZ’DA KIRSALA KAMP
Merkez mahallelerde partinin güçlü olup köylerden az oy aldığı Kiraz’da ilçe başkanlığı adeta köylere kamp kurdu. 2009 seçimlerinde kazanılan Kiraz’da Bütünşehir Yasası ile birlikte köylerin mahalle olmasıyla parti sandıktan üçüncü sırada çıkmıştı. Kiraz’da kırsaldan oy almakta zorlanan CHP, sağ görüşlü seçmenin ağırlıklı olduğu köylere giderek “ Bize şans verin” diyor. İlçe Başkanı Sezai Kepçen, “ Çalışmalarımızda ağırlığımızı geçen yıl mahalle olan köylerimize verdik. Merkez mahallelerde bir sorun yok. Kırsalda vaatlerimizi anlatıyoruz. BU kez birinci parti çıkacağız” dedi.

TORBALI’DA BU KEZ KÜSKÜNLÜK YOK
CHP’nin hiçbir genel seçimde birinci parti olamadığı Torbalı’da ise ilçe başkanlığı,  partinin seçim vaatlerinin yarattığı etkiye, AK Partili belediyenin bir yıllık performansına ve parti içindeki birlikteliğe güveniyor. Son yerel seçimin kaybedilmesinde aday adayı ekseninde yaşanan küskünlüğün etkili olduğu Torbalı’da milletvekili aday adaylarının önseçimle belirlenmesi örgütte bu kez kırılma yaratmadı. İlçe Başkanı İsmail Uygur, “ Yerel seçimde nasıl kaybettiğimiz ortada…Partimizden bir aday adayı başka partiye gitti diye kaybedildi geçen dönem…Öyle bir ortamda seçim kazanılmazdı zaten… Genel seçimlerde hiç kazanamamıştık. Bu dönem 1. parti çıkacağız…İlçe örgütü bütünlük içinde. Aday adayı kırgınlığı yok. Belediyenin 1 yıllık performansından vatandaş şikayetçi. Genel Başkanımızın açıkladığı seçim vaatleri ilçede çok olumlu karşılandı” dedi.

KEMALPAŞA’DA SAADET PARTİSİ BELİRLEYİCİ OLACAK
CHP’nin son iki seçimde kaybettiği ilçeler arasında yer alan Kemalpaşa’da CHP kapı kapı dolaşıyor. CHP’nin seçimden birinci parti çıkıp çıkmayacağında Milli İttifak (Saadet Partisi- Büyük Birlik Partisi) belirleyici olacak. Partinin ilçede en etkili isimleri arasında yer alan eski ilçe başkanı, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ayçil, “ Biz oylarımız 2009’a göre 2014’te arttırdık. 12 binlerden 22 bin’e çıktık.  2009’dan sonra ilçede düşüşe geçen Saadet Partisi’nin oyları AK Parti’ye yönelmişti. 5 bin olan oyu bine düştü. Bu oylar AK Parti’ye gitti. AK Parti’yle aramızda 3 bin oy var. Diğer partilerden oylar bu kez AK Parti’ye gitmeyecek. Biz oylarımızı korumamız halinde bile birinci parti olacağız “dedi.

ÖDEMİŞ’TE O MAHALLELERE HER GÜN ÇIKARMA
2009’da kazanılan ancak hem 2011 genel hem de 2014 yerel seçimde ikinci parti konumuna düşülen Ödemiş’te ise ilçe başkanlığı son iki seçimde çok az oy alınan mahalleleri tespit etti. İlçe Başkanı Nazan Dönmez, oluşturulan grupların her gün az oy alınan ilçelere giderek partinin seçim vaatlerini anlattığını söyledi. Dönmez, “Bu seçimde birinci partiyiz “dedi. 

OY DAĞILIMI
2011 seçimlerinde AK Parti Ödemiş’te 40 bin 107, CHP 32 bin 772; Torbalı’da AK Parti 30 bin 286, CHP 28 bin 888; Kiraz’da AK Parti 12 bin 929, CHP 9 bin 667; Kemalpaşa’da AK Parti 28 bin 469, CHP ise 18 bin 104 oy aldı. 2014 ise AK Parti Ödemiş’te 34 bin 462, CHP 32 bin 999; Torbalı’da AK Parti 31 bin 74, CHP 29 bin 881, Kiraz’da AK Parti 8 bin 468 (2. parti) CHP 7 bin 372 (3. parti) ve Kemalpaşa’da AK Parti 25 bin 416, CHP ise 22 bin 81 oy aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası