Ege Postası
Geri

CHP Aliağa'da kongre için geri sayım başladı

CHP İzmir’de seçimlere 8 ay kala kongre heyecanı yaşanacak. Yeterli imza sayısının toplanması sonrası olağanüstü kongre sürecinin startının verildiği Aliağa’da iki adaylı bir yarış olacak. 198 delegenin oy kullanacağı kongrede son ilçe kongresinde de aday olan Özcan Durmaz’la eski ilçe başkanı Kahraman Cengiz başkanlık için yarışacak.
CHP Aliağa'da kongre için geri sayım başladı
Haberler / Yerel Politika
5 Temmuz 2013 Cuma 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Aliağa’da nefesler tutuldu gözler olağanüstü ilçe kongresine çevrildi. 7 Temmuz Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan kongrede adaylar netleşti. Uzun zamandır tek adaylı bir kongre için uzlaşı arayışında olan Aliağa İlçe Örgütü, iki başkan adayının olduğu bir kongre heyecanı yaşayacak. Son ilçe kongresinde de aday olan Özcan Durmaz’la eski ilçe başkanı Kahraman Cengiz başkanlık için yarışacak.

DELEGELER OĞUZHAN’A TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Özellikle ilçeye yapılan polis baskını ve yönetimde yaşanan istifalar sonrası düğmeye basan delegeler kongre için yeterli olan imzayı noter aracılığıyla CHP Aliağa İlçe Başkanlığı ve İzmir İl Başkanlığı’na ulaştırmış ve kongrenin startı verilmişti. Yaşanan gelişmeler üzerine belediye başkanlığına aday adaylığını çok önceden açıkladığı ve ilçe örgütünde birlik beraberliği sağlayamadığı için delegelerin tepkisini çeken CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan 3 Haziran itibariyle ilçe başkanlığından istifa etmişti.

DURMAZ ENGİN’LE GÖRÜŞTÜ
Yeterli sayıda imzanın toplanması sonrası başlayan kongre sürecinde imzacıların ‘aday ol’ çağrısı yaptığı Özcan Durmaz iki hafta önce CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’le yaptığı görüşme sonrası adaylığını açıklamıştı.Durmaz ismine sıcak bakmayan yapılar ise uzun süren aday arayışı sonrası eski ilçe başkanı Kahraman Cengiz isminde birleşti.

KİMLER DESTEKLİYOR'
198 delegenin oy kullanacağı kongrede Cengiz’e süreçte adaylık için nabız yoklayan İlçe Sekreteri Musa Özcan ve eski İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın dışında ilçe yönetimi, eski ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri destek veriyor. Durmaz ise imzacıların tümünün desteğini almış durumda. Notere süreçte olağanüstü kongre için 130’u aşkın imza ulaştırılmıştı.

ÜLKÜ VE UÇAR TARAF DEĞİL
Aliağa’da önemli isimleri arasında yer alan eski belediye başkanı ve eski İzmir milletvekili Hakkı Ülkü ile mevcut belediye başkanı Turgut Oğuz'un kongrede taraf olmayacakları öğrenildi. Her iki isminde yakın çevrelerine, “ ilçeyi delegeler kongreye taşıdı. Delege özgür iradesiyle sandıkta kararını versin” dedikleri belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası