Ege Postası
Geri

CHP Başkanlarını Buca’da Topladı

CHP İzmir Örgütü Buca Gölet’te bir araya geldi.İlçe başkanlarına seçim süreciyle ilgili bilgiler veren İl Başkanı Ali Engin, geçtiğimiz aylarda ‘dedikodu merkezleri gibi çalışıyor’ deyip veto ettiği seçim ofislerine yönelik yeşil ışık yaktı. Engin başkanlara, “Ofis açmak isteyen açsın. Açılan seçim ofisine yönelik bize veya ilçeye şikayet gelmediği sürece sorun yok” dedi.
CHP Başkanlarını Buca’da Topladı
Haberler / Yerel Politika
20 Ağustos 2013 Salı 16:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir Örgütü Buca Gölet’te bir araya geldi.Her ay ilçe başkanlarıyla farklı bir ilçede toplantı yapan İl Başkanı Ali Engin bu kez Buca’da örgütle bir araya geldi.Toplantıya İl Başkanı Ali Engin, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçe başkanları ve il yöneticileri katıldı. Yerel seçim öncesi sandık örgütlenmesinin ana gündem maddesi olduğu toplantıda partinin 90. Kuruluş yıl dönümünün kutlanacağı 9 Eylül için yapılan hazırlıklarda masaya yatırıldı.İlçe başkanlarına seçim süreciyle ilgili bilgiler veren Engin, geçtiğimiz aylarda ‘dedikodu merkezleri gibi çalışıyor’ deyip veto ettiği seçim ofislerine yönelik ilçe başkanlarına, “Seçim ofisleri tutup 6-7 ay buralara para harcanmasını gereksiz buluyorum. Ancak herkes partilimiz. Ofis açmak isteyen açsın. Açılan seçim ofisine yönelik bize veya ilçeye şikayet gelmediği sürece sorun yok” dedi.

“SÜREKLİ KONTROL EDİYORUZ”


CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, konuşmasında yaklaşan seçimlerde parti içi çalışmalar açısından en önem verdikleri konunun başında sandık örgütlenmesi geldiğini belirterek “Sandık örgütlenmesini çok önemsiyoruz. Genel merkezin de bu konuda ciddi çabası var. Yüzde 95’e varan 10 bin küsur sandıkta görevlimiz tamam gibi. Sürekli kontrol ediyoruz vazgeçen ya da telefonla ulaşılamayan sandık görevlisini değiştiriyoruz. Sandık sorumlularını eğitiyoruz. Bu konuda İlçe başkanlarımız çok başarılı çalışmalar yürütüyorlar hapsini çok teşekkür ediyorum” dedi.


9 EYLÜL HAZIRLIKLARI


9 Eylül haftasında gerçekleşecek program hakkında da bilgiler veren Engin, “CHP olarak 9 Eylül’de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yanı sıra partinin kuruluşunun 90’ıncı yıldönümünü de partimize yakışır bir şekilde kutlamak istiyoruz. Kutlamaları üç dört güne yayacağız. İzmir de Urla, Dikili ve Tire ilçelerimiz de partimizin kuruluş yıldönümüyle ilgili, Genel başkan yardımcılarımızın da katılacağı kuruluş öyküsünü misyonunu ve vizyonunu değerlendiren toplantılar yapacağız 10 Eylül’de yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla bir yemek düzenleyeceğiz. CHP kültürünü bizden sonraki kuşaklara aktarmak, sürdürülebilir örgüt yapısı kurmak ve örgüt içinde dayanışmayı artırmak için faaliyetler yapacağız” ifadelerini kullandı.

ŞİKAYET GELMEDİĞİ SÜRECE


Basına kapalı olarak gerçekleşen bölümde Engin’den geçtiğimiz haftalarda veto edilen “Seçim ofisleri’ hakkında yeşil ışık geldi. “Seçim ofisleri dedikodu merkezi gibi çalışıyor” diyen Engin İzmir örgütünde aday adaylarına ‘seçim ofisi’ yasağı getirmiş ilçelere de bu yönde yazı göndermişti. İl Başkanı Engin ilçe başkanlarıyla gerçekleşen toplantıda, “ Biz bir öneride bulunduk aday adaylarına…Kaygılarımız dile getirdik. Seçim ofisleri tutup 6-7 ay buralara para harcanmasını gereksiz buluyorum. Ancak herkes partilimiz. Tabanın da isteğiyle kimisi açtı kimisi açacaktır. Parada harcamış olacaklar. Ofis açmak isteyen açsın. Açılan seçim ofisine yönelik bize veya ilçeye şikayet gelmediği sürece sorun yok” ifadelerini kullandı.



KİMSE CHP’DEN ÖNEMLİ DEĞİL!

İl Başkanı Engin, aday adaylarına da çok sert mesajlar gönderdi. Kimsenin CHP’den önemli olmadığını söyleyen Engin, “ Aday adaylarımızla bir araya geleceğiz. Aday adaylığının ne olduğunu onlara anlatacağız. Bir gurup insanın gazete manşetlerinden, mahallelerinden sizin çabanızı boşa çıkarmasına izin vermeyeceğiz. Hiç kimsenin çıkarı CHP’nin çıkarlarından önemli değildir. Herkes aday olabilir ama partinin yıpratılmasına asla izin vermeyiz. İsteyen Cumhurbaşkanı adayı bile olabilir. Önümüzde önemli süreç var. Genel merkez kararlar alıyor. Eksik de, yanlış da bulsak bunlara uymak zorundayız. Kararları eleştirebilirsiniz ama saygı duymak durumundasınız. Parti Meclisi, görevini MYK’ya devretti. Aday belirleme süreçleri olacak. MYK, Ankara’ya il başkanları çağırıyor ve görüşlerini soruyor. İl başkanı ve parti müfettişlerinden alınan raporlar ilçelerde aday belirmemelerde etkili olacak. PM, yetkiyi genel başkana da verebilir” dedi.

EREL’DEN İNTERNET UYARISI

CHP Örgütlenmeden Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Barış Erel ise, İlçe Başkanlarının interneti aktif olarak kullanmamasını eleştirdi ve uyardı. Erel sandık çalışmalarıyla ilgili ilçe başkanlarına şunları söyledi;  “Yeni seçmenlerle ilgili adresler ve kayıtlar var. Buca’da ilk kez oy kullanacak 4 bin kişi var. Bunlara ulaşın. Önemli bir rakam. Sandık çalışmalarımızın yüzde 78’i tamamlanmış durumdu. İzmir’de rakam yüzde 95’e ulaştı. Bazı ilçelerde rakamlar farklılık gösteriyor. Ayrıca aynı kişinin telefon numarasının farklı kişilerde olduğu görülüyor. Yine bir kişinin farklı yerlerde birkaç sandıkta olduğunu tespit ettik. Bunlara dikkat edin. Ben nasıl görüyorsam genel merkez de bunları görüyor. Ayrıca sandık görevlilerine görevleri tebliğ edilmiş. Bu oranlar bazı yerlerde yüzde 99’u buluyor ama görevli olanın görevi kabul etme oranları çok düşük. Bunlara dikkat edin. Örneğin Karşıyaka’da yüzde 98 oranında görevlendirme olmasına rağmen kabul edenlerin oranı sadece yüzde 18’i ancak buluyor. Bazı ilçelerde geri dönüş oranı sıfır olan bile var”



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası