Ege Postası
Geri

Karataş Konak'a resmen talip!

2009 yılında CHP’nin Konak Belediye Başkan adayı olarak açıklanan ancak İlçe Seçim Kurulunca adaylığı düşürülen eski İl Başkanı Kemal Karataş, Konak’a bir kez daha talip oldu. 2014 için aday adayı olmasının 2009 yılında adaylığının iptal edilmesiyle bir paralelliği olmadığının altını çizen Karataş, “ O dönem öyleydi. Bu dönem yeni dönem... Yeni koşullarda yeni adaylarla bu yarışta varım. Hepimizin yolu açık olsun. Her şey CHP için, emekçi insanlar için, halk için…”dedi.
Karataş Konak'a resmen talip!
Haberler / Yerel Politika
20 Ağustos 2013 Salı 12:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş, Konak Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı, dosyasını İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’na teslim etti. Çok sayıda partilinin yanı sıra CHP Konak Belediye Meclis Üyeleri Yunus Gül, Kadir Çakar, Mehmet Gökçe, Mesut Ak, Nimet Haytabay, Yelda Atilla ve Ahmet Doğan gibi isimler de Karataş'ı yalnız bırakmadı.

ADAYLIĞI DÜŞMÜŞTÜ
2009 yılında CHP’nin Konak Belediye Başkan adayı olarak açıklanan ancak İlçe Seçim Kurulunca ‘istifasının gerektiği son tarih olan 1 aralık 2008 tarihinden sonra da il başkanlığı faaliyetlerini devam ettirdiği anlaşıldığından” adaylığı iptal edilen Kemal Karataş, Konak’a bir kez daha talip oldu. 2014 için koltuğa talip olmasının 2009 yılında adaylığının iptal edilmesiyle bir paralelliği olmadığının altını çizen Karataş, “ O dönem öyleydi. Bu dönem yeni dönem... Yeni koşullarda yeni adaylarla bu yarışta varım. Hepimizin yolu açık olsun. Her şey CHP için, emekçi insanlar için, halk için…”dedi.



Konak’ta belediye başkanlığı yapan tüm isimlerin dönemlerinin birer kahramanı olduğunu belirten Karataş, “ mevcut başkan başarılı işler yaptı. Tartan hiç umulmadık şeyler yapıyor. Herkesi şaşırtıyor. Dönemler gelir dönemler biter…Önemli olan hem CHP’nin yerel tarihine hem de İzmir’in tarihine alkışlanacak yüzü ak şekilde girmektir.En onurlu kalacak şey kente hizmet ettiğinin tespitidir. İlçe başkanlıkları belediye başkanlıkları, il başkanlıkları servet katmaz insana onur katar” ifadelerini kullandı.

ÖNSEÇİM VEYA EĞİLİM YOKLAMASI
CHP’de adaylık takviminin diğer partilere göre erken başladığını belirten Karataş, talebinin ön seçim veya eğilim yoklaması olduğunu söyledi. Her iki yöntem arasında ciddi bir fark bulunmadığının altını çizen Karataş, “ Ön seçimler YSK’nın takvimi içinde belirlenir ve yargı denetiminde yapılır. Eğilim yoklaması da ama delegelerle ama tüm üyelerle ilan edilen saat ve yerde örgüt denetimi altında bir seçim yapmaktır. Her ikisine de saygılıyım. Genel Merkezin ilçe örgütleriyle alacağı karara da saygılıyız. Süreçte kimseye haksızlık hukuksuzluk etmeden eşit koşullarda hepimizin birbirimize saygılı şekilde çalışmalıyız.Birbirimizi kötülemeden birbirimize kara çalmadan hep birlikte 30 ilçeyi ve Büyükşehir’i almak hedefimiz olmalı. Avrupa’da yerel yöneticiler. Görevini en doruğunda bırakır bir başka isim göreve gelsin der Keşke Türkiye’de de böyle olsa. O günlerin özlemi içindeyim. Bu anlayış içersinde göreve talip oluyorum. Partililer, İzmirliler, Genel Merkez değerlendirecektir” diye konuştu.


ALTINLA KAPLASAN NEYE YARAR
Belediye başkanı olursa görevini sosyal demokrat kadrolarla yapmak istediğini söyleyen Karataş, şöyle devam etti “ Belediye başkanlığı halkla ilgilenmek demektir. Karnı aç bir insana, işi olmayan bir insana kenti sevdiremezsiniz. İsterseniz altınla kaplayın kenti…O insan açsa işsizse çocuğunun geleceği yoksa kente bırak faydalı olmayı zarar verir. İnsanları mutlu etmek istiyorsanız temizlik kültür hizmetlerinin yanında iş imkanları yaratmalısınız. Konak’ta bunlarla ilgili projelerim var. Bir kenti yeniden kurmak bir de istihdam yaratmak mutlu bir Türkiye yaratmak devamlı iktidar olan bir CHP yaratmak insanların mutlu olduğu bir yerel yönetim yaratmak istiyorum. Bu ülkeyi diktatöre yönetiminden kurtarmak hedefimiz. Yerel yönetimler bir ülkenin kaderinde geleceğinde önemli yer tutar. Genel iktidarı kazanabilirsiniz ama yerel yönetimleri elde tutamazsanız uzun süreli genelde iktidar olamazsınız”


2009’DA NELER YAŞANMIŞTI'
Konak 1'nci İlçe Seçim Kurulu, CHP Konak Belediye Başkan adayı Kemal Karataş'ın adaylığını iptal etmişti. Kurul, Seçim Kanuna göre, 1 Aralık 2008 tarihinde İl Başkanlığı'ndan istifa etmiş olması gereken Karataş'ın, 2 Aralık'ta ilçe başkanlıklarına imzalı 2 ayrı yazı göndermesi ve Aralık ayı içinde 3 kez parti hesabından para çekerek İl Başkanlığı faaliyetlerini devam ettirmesi gerekçesiyle adaylığını düşürmüştü. Karataş’ın yaptığı itiraz reddedilmiş, CHP’de Konak Belediye Başkan adayı olarak Karataş’ın yerine Hakan Tartan’ı açıklamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası