Ege Postası
Geri

Kocaoğlu belirsiz, aday listesi genişliyor

Adaylığı ile ilgili 'çelişkili' açıklamalarda bulunan Kocaoğlu'nun nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken genel merkezin yaptıracağı kamuoyu yoklamalarında CHP İzmir milletvekilleri Aytun Çıray ve Mehmet Ali Susam'ın isimlerine yer verileceği öğrenildi
Kocaoğlu belirsiz, aday listesi genişliyor
Haberler / Yerel Politika
19 Ağustos 2013 Pazartesi 09:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adaylığı ile ilgili "çelişkili" açıklamalarda bulunması, gözünü Kocaoğlu'nun koltuğuna dikenlerin iştahını kabartırken, genel merkezin yaptıracağı kamuoyu yoklamalarında adaylıkla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve Mehmet Ali Susam'ın isimlerine yer verileceği öğrenildi.
CHP'den yerel seçimlerde belediye başkanı ve meclis üyesi aday adayı olmak isteyen partililer için son gün 2 Eylül olarak açıklanırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu. Geçtiğimiz hafta partisinin Konak İlçe örgütü ziyaretinde partililerin, "Aday olacak mısınız'" sorusuna Kocaoğlu'nun, "AK Parti'nin adayını beklemek lazım. Güçlü aday olursa çıkıp mücadele etmek İzmir'e borcum. Ancak zayıf bir aday çıkarsa yeni, genç bir kadroyla hareket yaratmak gerekir" şeklindeki yanıtının şaşkınlığı hala devam ediyor.

Ekip adaylığından emin
Başkan Kocaoğlu'nun bu sözlerine karşın, kendisiyle yakın çalışan partililer, "Başkan ne olursa olsun yola devam edecek. Adaylığı ile ilgili bir sıkıntı yok" yorumunda bulunuyor. Kocaoğlu'nun partililerle yaptığı sohbette aday olmama ihtimalinden bahsetmesi ise büyükşehir belediye başkanı olmak isteyenlerin iştahını kabartıyor.

Çıray sürprizi
Kocaoğlu'nun adaylıkla ilgili, "Süreci izliyorum" demesine karşın, genel merkez yönetiminden beklenmedik bir hamle geldi. Parti yöneticilerinin, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'la ilgili bilgi topladığı ve "Sizce Aytun Çıray aday olursa ne olur" diye bazı partililerden görüş aldıkları öğrenildi. Kocaoğlu'nun aday olmaması durumunda da CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın adaylık için nabız yoklayacağı öne sürüldü.

Anket yapılacak
Aday belirlerken kamuoyunun görüşünü de alacak olan parti genel merkezinin, Çıray, Susam, aday adayı olacağını açıklayan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve büyükşehir aday adaylığı için resmi başvuru yapan Canan Arıtman'ın ismine yapılacak ankette yer verileceği bildirildi.

Renk vermediler
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Yeni Asır'a adaylıkla ilgili, "Bana göre Sayın Genel Başkan İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Adana gibi büyük illerde, kendisine niyet bildirimi yapmış veya yapmamış kişilerden biri hakkında yetkili organlarla birlikte karara varıncaya kadar acele edilmemeli. 'Partimizin adayı sizsiniz' dendikten sonra harekete geçilmeli. Aksinin partimizi ve siyaset arkadaşlarımızı uzun süren yıpratıcı tartışmaların merkezine koyacağını düşünüyorum" demişti. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise, "Şu anda milletvekili olarak görev yapıyorum" şeklinde konuşmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası