Ege Postası
Geri

Sait, Çeşme’de TOKİ konutlarının yapılacağı yeri inceledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan yardımcısı Murat Mercan ile AK Parti Çeşme ilçe Başkanlığını ziyaret eden Sait, TOKİ İzmir’deki çalışmaları hakkında bilgi verdi
Sait, Çeşme’de TOKİ konutlarının yapılacağı yeri inceledi
Haberler / Yerel Politika
18 Ağustos 2013 Pazar 11:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan yardımcısı Murat Mercan ile birlikte AK Parti Çeşme ilçe Başkanlığını eşi Sevilay Sait ile birlikte ziyaret eden AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, TOKİ’nin Çeşme ve İzmir genelindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çeşmedeki toplantıya AK Parti ilçe başkanı Fatma Özen ve ilçe teşkilat mensupları katıldılar. Sait, Çeşme haritası üzerinde TOKİ konutlarının yapılacağı yer hakkında bakan yardımcısı Murat Mercan’a detaylı bilgi verdi. Toplantıda ayrıca Çeşme’de yapılması düşünülen Rüzgar Enerji santralleri ve yerel seçimler konuşuldu.

Toplantı sonrasında TOKİ evlerinin yapılacağı Reisdere mevkisine giden Sait ve beraberin dekinler, sahada bir çalışma yaptılar ve bölgede incelemelerde bulundular. Ardından bir açıklama yapan Rifat Sait, İzmir Büyükşehir ve Çeşme belediye başkanlarının Çeşmede yapılacak 1600 konutluk TOKİ evlerine karşı tepki göstermelerine bir anlam veremediklerini, aksine bu çalışmanın Çeşme halkı için bir hizmet olduğunu, böylece Çeşmedeki konut ihtiyacının bir nebze olsun karşılanacağını söyledi. Sait, Sayın Aziz Kocaoğlu ve Sayın Faik Tütüncü lütfen samimi olsunlar, gerçekten TOKİ’ye neden karşı olduklarını dürüstçe açıklasınlar ama açıklayamazlar, dedi. TOKİ’nin Çeşme’nin siluetini bozacağını iddia edenler önce inşaat alanını gezsinler ve ondan sonra konuşsunlar, Reisdere mevkisinde denizi görmeyen çorak bir arazinin Çeşmenin siluetine nasıl bir olumsuz etkisi olabilir doğrusu merak ediyorum, dedi. Çeşme’de 4 katlı binalar istemediğini söyleyen Belediye Başkanı Faik Tütüncünün kendi evinin 4 katlı olduğunu hatırlatan Sait, bu nasıl bir başkan ki kendine helal gördüğünü Çeşme’ye haram sayıyor, kendini hala asker gibi gören bir zihniyet, Çeşmeye başkanlık değil komutanlık yapmaya gelmiş, halbuki Çeşme halkı ondan hizmet bekliyor, dedi. Sait, inşallah Çeşmeye TOKİ evlerini yapacağız ve Çeşme halkı ile birlikte açılışı da görkemli olacak, dedi. Sait, TOKİ’nin Çeşmede 4000 konutluk I.etap konut ihalesinin birkaç gün içinde yapılacağının müjdesini verdi.

Sait, TOKİ’nin İzmir’deki çalışmaları hakkında da genel bir bilgi verdi. İzmir’de şu ana kadar TOKİ’nin toplam 13.867 tamamlanan ve inşaatı devam eden konutları olduğunu söyledi. Sait, TOKİ’nin İzmir’de 40 şantiyede 12 İlköğretim, 6 lise, 1 kreş, 1000 kişilik yurt binası, 19 spor salonu, 1 sağlık Ocağı, 4 hastane, 9 Ticaret merkezi, 7 cami, açık spor sahaları ve yemekhaneler yaptığını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası