Ege Postası
Geri

CHP Engelli vatandaşları yalnız bırakmıyor

CHP İzmir İl Başkanlığının Engelli vatandaşlarla ilgili çalışmalarının sonuncusu Tire’de gerçekleştirildi. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör, CHP Engelliler Masası Koordinatörü Metin Çınar ve CHP Tire Kadın Kolları Başkanı Sezer Konursay’ dan oluşan CHP heyeti, Tire’de yaşayan Şener ailesinin 12 yaşında ki kızları Nehir’i ziyaret ederek yeni tekerlekli sandalyesine kavuşturdu.
CHP Engelli vatandaşları yalnız bırakmıyor
Haberler / Yerel Politika
31 Mart 2013 Pazar 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Hüseyin Mutlu Akpınar, “Devlet sadaka değil tüm engellilerin haklarını vermek zorundadır. Hükümetlerin görevi engelli engelsiz tüm yurttaşlarına mutlu, sağlıklı, sosyal güvenceli bir yaşam sağlamaktır. Sosyal devletin gereği budur. Engelli vatandaşın medikal malzeme alımları kolaylaştırılmalı. Nasıl ki eczaneden ilacımızı alıyoruz tekerlekli sandalye, işitme cihazı, protez gibi malzemeleri de almalıyız. Engellilerin medikal malzeme ihtiyaçları bürokrasiden ve engellerden arındırılmalı” diyerek şunları söyledi.

Sorunlar artarak devam ediyor
Uzun zaman sonra Nehir’i sokağa çıkarmanın onu gezdirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. AKP hükümetinin engellileri engellemeye çalıştığını bir kez daha görüyoruz. Toplumun en hassas bireyleri olan engelli yurttaşlarımızın yaşadığı sorunlar artarak devam ediyor. Engelli çocuklarımız için acaba ne yapılıyo? Onların okullarda fiziki koşullar ve servis olanakları sağlanmadığı için okula gidemediklerini görüyoruz. Okula gidemeyen engellilerimiz zorluklarla savaşıyor ya da aileleri okula göndermekten vazgeçince hiç sokak görmeden adeta ev hapsi yaşıyorlar. Zihinsel engelli çocuklarımızın ise şanslı olan çok azı iş okullarına gidebilirken şimdi onların da okullara gidişlerinin engellenme sürecine girdiğini görüyoruz.

Çocuklarınıza milyon dolar, çocuklarımıza sadaka
Biz CHP olarak nerede yardıma ihtiyacı olan varsa onun yanında olmaya devam edeceğiz. Çocuklarınıza milyon dolar, çocuklarımıza sadaka anlayışı olmaz. Bir gün engelli olmayacağımızın garantisi olmadığını iyi bilsinler. Bugün Nehir mutlu oldu gelecekte tüm çocuklarımız mutlu olacak. AKP Hükümetinin sağlıkta dönüşüm politikası da diğer politikalar gibi çökmüş, en fazla da engellileri ve tedaviye muhtaç yoksul hastalarımızı vurmuştur. Örneğin engellilerin kullanmak zorunda olduğu cihaz ya da protezler AKP hükümetinin sağlık reformu ile paralı hale getirilmiştir Engellilerin ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeler dahil tüm tıbbi malzemelerin devlet tarafından katkı payı alınmaksızın karşılanması gereklidir. Devlet yardım değil tüm engellilerin haklarını vermek zorundadır.”

Amerika’yı keşfetmeye gerek yok
Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör de Engelli vatandaşlarla ilgili sürekli olarak tebliğ ve yönetmelik değişiklikleri yaşandığına dikkat çekerek “Aslında ülkemizin sorunları yalnızca engelliler değil. Hangi konuya el atılsa elimizde kaldığını görüyoruz. Tüm sorunlar birbiriyle bağlantılı olarak, yurttaşlarımızın sırtında bir kambur olarak büyüyor. Özellikle sağlık, eğitim ve istihdam. Engelli engelsiz yurttaşlarımız bir insan hakları olan sağlık, eğitim ve iş olanaklarından yararlanamıyorlar. Ancak bireysel hak ve özgürlükler de AKP hükümeti döneminde hak olarak görülmeyip bir bakanı tarafından görme engelli vatandaşımızın masumane bir talebinde bile sana iş verdik daha ne istiyorsun demesi zihniyetin göstergesidir. AKP hükümeti engellilerin önünde en büyük engeldir. Düşünün ki engelliler ile ilgili tebliğler 3 ile 6 ayda bir değişmekte, bunun izahı gece aklına geleni sabah uygulamaktır. Amerika’yı keşfetmeye gerek yok! Madem ki AB üyesi olmak istiyoruz uygulamaları inceleyin yeter’’dedi.

“Kızım hapisten kurtuldu”
Baba Murat Şener ise kızı Nehir büyüdüğü için 2 yıl önce alınan sandalyeyi kullanamayınca evinden çıkamaz hale geldiğini anlattı: “Kızım doğduğu günden beri yatalak. İnşaatlarda çalışarak evime bakmaya çalışıyorum. Devletin çocuğumdan dolayı verdiği maaş kesintilerle bir işe yaramaz hale geliyor. Mamasına ve bez parasına yetişemiyoruz. Bundan 2 yıl önce kaymakamlığın verdiği sandalye artık küçük geliyor. Yüzde 95 özür raporu olan kızıma hastaneden yeniden rapor verilmedi. Tekrar sandalye almak için 5 yıl beklememiz gerekiyormuş. Yani Nehir’im 3 yıl daha evde hapis kalacak. Bize sahip çıkan CHP yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası