Ege Postası
Geri

CHP Gaziemir’de hükümet eleştirisi

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ile makamında ziyaret ettiği CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, ülkenin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik durumu ele aldı
CHP Gaziemir’de hükümet eleştirisi
Haberler / Yerel Politika
2 Mart 2013 Cumartesi 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’in ziyareti sırasında hükümete eleştiriler getirdi. Tekin’in ilçe başkanlığı çalışmaları hakkında, Türeli’nin de meclis çalışmaları hakkında bilgi verdikleri ve fikir alışverişi yaptıkları toplantıda AKP’nin politikalarına ele alındı. Belediye meclis üyeleri, ilçe yönetim kurulu,  kadın ve gençlik kollarının katıldığı toplantı da konuşan Tekin, “Sosyal yönetim anlayışıyla hayata geçirdiğimiz projelerle doğumdan ölüme kadar insanların hayatlarına dokunuyoruz. Yönetim kurulumuz, kadın ve gençlik kollarımız her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelerek, onların görüş, öneri ve isteklerini dinliyor, çözüme kavuşturuyor” diye konuştu.

 Tekin, 2B mağduriyetini anlattı

Hükümetin politikalarının Gaziemirli vatandaşların hayatlarında ki etkilerini ele alan Tekin, Sarnıç’ta askı aşamasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından durdurulan ve 35 bin kişinin mağdur olduğu 2B sorununa değinerek şöyle konuştu: “1998 yılında açılan bir dava yüzünden askı aşamasında çalışmalar durduruldu. Davada 24 ayrı tapu kaydıyla ilgili talep var ve neredeyse Sarnıç’ın tamamını kapsıyor.  Alınan karara göre ‘Bu dava dışında kalan yerlerle ilgili çalışmaların devam ettirilerek sonuçlandırılması’ denildiği halde çalışmaların tamamı durduruldu. AKP bu uygulamayla arazileri yandaşlarına peşkeş çekmeye çalışıyor.”

AKP’nin baskıcı politikalarının basına etkisine değinen Tekin, basın özgürlüğünün olmadığını, yandaş basın aracılığıyla gerçeklerin hükümet çıkarları doğrultusunda manipüle edildiğini savundu. Muhalif gazetecilerin ise baskı ve göz altılarla susturulduğunu ifade eden Tekin, tutuklu gazeteci sayısında Türkiye’nin listenin başını çektiğini söyledi.

 ‘Gece yarısı yasalarıyla yönetiliyoruz’

Ülkenin genel siyasi ve ekonomik yapısı hakkında değerlendirmeler yapan Türeli, AKP politikalarından dolayı ülke genelinde hukuksuzluğun hakim olduğunu, hükümetin gece yarısı çıkarılan yasalarla pervasızca Cumhuriyet’in yapı taşlarıyla oynadığını savundu. AKP’nin eğitim, sağlık alanında yaptığı çalışmaları eleştiren, enflasyon ve işsizlik rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ve iktidarın ülkeyi deneme yanılma yöntemiyle yönettiğini söyleyen Türeli, yaklaşan yerel seçimlere değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzde ki yerel seçim iktidar partisinin politikalarının şekillenmesinde çok önemli bir yer tutuyor. Yönetim şeklini değiştirerek başkanlık sistemine yani tek adam yönetimine geçmek isteyen AKP bu seçimde istediği oyu alırsa Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar başkanlık sistemini getirebilir. Yani başkanlık sistemine geçişte yerel seçim bir ön seçim niteliği taşıyor. Bu yüzden biz de parti olarak önümüzdeki seçimi yerel seçim olarak görmeyip daha ciddi çalışmalıyız.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası