Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de 'KHK' zirvesi

CHP İzmir'de il yönetimi, milletvekilleri ve belediye başkanları KHK ile kapatılacak olan belediye dershaneleri gündemiyle bir araya geldi. İzlenecek yol haritası şekillendi. Belediye başkanları velilere mektup yazacak, vekiller konuyu Meclis'e taşıyacak, il örgütü de basın açıklaması yapacak. Gündem belediye bünyesindeki kapatılan dershaneler
CHP İzmir'de 'KHK' zirvesi
Haberler / Yerel Politika
14 Kasım 2016 Pazartesi 15:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - Resmi Gazete'nin 29 Ekim 2016 tarihli sayısında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'nin altıncı bölümünde, Milli Eğitim ile ilgili düzenlemelere yer verildi. 

Belediyelerin dar gelirli öğrencilere yönelik açtığı ücretsiz hizmet veren dersanelerin kapatılmasını sağlayan düzenlene 5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu'na eklenen bir madde ile yapıldı. 

İzmir'de Bornova, Karşıyaka, Bayraklı, Gaziemir, Karabağlar, Menemen, Çiğli ve Buca'da beleidyelerinde binlerce öğrenci eğitimsiz onlarca öğretmenin de işsiz kalma tehlikesi oluştu. 

Yaşanan gelişme üzerine CHP İzmir'de il yönetimi, milletvekilleri ve belediye başkanları bir araya geldi. Toplantıya CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da katıldı.

Toplantıda izlenecek yol haritası belirlendi.

VELİLERE MEKTUP YAZILACAK

Belediye başkanları konunun belediyelerle ilgisinin olmadığına yönelik kapatılan dershanelerde eğitim gören çocukların ailelerine mektup yazacak.

TBMM'YE TAŞINACAK

Milletvekilleri konuyu TBMM'ye taşıyacak. Konu hakkında kanun teklifi verilecek. Konunun çözümü noktasında AK Partili vekillerle de istişare edilecek.


ALTERNATİF ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Toplantıda belediye başkanlarının öğrencilere yönelik alternatif çalışmalar (hobi ve beceri kursları) yapmaları fikrinde birleşildi.

 

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Kamuoyunu bilgilendirme adına CHP İzmir Örgütü, detaylı bir basın açıklaması yapacak. Yapılacak girişimler hukuki anlamda detaylı bir şekilde incelenecek.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası