Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de 'Kocaoğlu' dedi!

CHP, İzmir'de Büyükşehir için mevcut başkan Aziz Kocaoğlu'yla yola devam kararı aldı. Kocaoğlu adaylığı ile ilgili ilk açıklamayı sosyal medyadan yaptı.
CHP İzmir'de 'Kocaoğlu' dedi!
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Aralık 2013 Pazar 22:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de 3 Büyükşehir ve pek çok ilin adayları netleşti.CHP, İzmir'de Büyükşehir için mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu'yla yola devam kararı aldı. Kocaoğlu adaylığı ile ilgili ilk açıklamayı sosyal medyadan yaptı. Kocaoğlu, Twitter hesabından "Sayın Genel Başkanımızın ve parti yöneticilerimizin teveccühü için çok teşekkür ediyorum Adalet için adayım, kul hakkı için adayım. Yüzülebilir körfez için, Avrupa’nın fuar merkezi İzmir için adayım" diye yazdı.

MYK İZMİR İÇİN 'KOCAOĞLU' DEDİ-HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNCE MYK TOPLANDI
CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Ankara, İzmir ve İstanbul olmak üzere büyükşehir ve yaklaşık 500 belediye başkan adayı belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Aziz Kocaoğlu'nun ismi MYK'dan çıktı. 

PM'DEN DE ONAY ALDI

Adayların listesi PM’ye sunulurken, adaylar PM’de de tek tek onaylanmaya
başladı. Kocaoğlu PM’den de onaylanmasının ardından CHP’nin resmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

KİM KARŞI ÇIKTI'
Kocaoğlu'nun adaylığına toplantıda İzmirli PM üyesi Berrin Dilekçi'nin karşı çıktığı öğrenildi. Dilekçi'nin Kocaoğlu'nun örgütü yok saydığını ve örgüt tarafından istenmediğini dile getirdiği belirtildi.PM’de bulunan ve Büyükşehir için aday adayı olan Milletvekilleri Birgül Ayman Güler ve Aytun Çıray'ın, Kocaoğlu ismine itiraz etmediği öğrenildi.

2 İLÇE DAHA BELLİ OLDU
Bu arada Tire’de CHP’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Tayfur Çiçek oldu. Bayındır adayı da netleşti. Eski Vali Yardımcısı Ardahan Totuk CHP’nin 2009 yerel seçimlerinde kaybettiği ilçelerden olan Bayındır'ın adayı oldu. Bayındır ve Tire adaylarına bazı PM üyelerinin söz alıp karşı çıktığı ve olumsuz oy kullandığı öğrenildi.Çiçek geçtiğimiz aylarda DP'den istifa etmiş ve CHP'ye geçmişti. Bayındırlı olan ve gençlik döneminde CHP Gençlik Kollarında aktif görev alan Totuk için ise Kocaoğlu ısrarcı olmuştu.

28 İLÇE 4-5 OCAK'TA

İzmir'de geriye kalan 28 ilçede adaylar 4-5 Ocak'taki toplantıda netleşecek.

İLK SÖZLER TWITTER'DAN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına yönelik Twitter hesabından açıklama yaptı.
Kocaoğlu şu ifadeleri kullandı, “ Sayın Genel Başkanımızın ve parti yöneticilerimizin teveccühü için çok teşekkür ediyorum. Bugün çok zor dönemden geçiyoruz. Ancak her geçen gün aydınlık bir geleceğe biraz daha yaklaştığımızı görmekten de mutluyuz, umutluyuz. Bu süreçte hepimize önemli görevler düşüyor. Dayatmalara ve ‘ben yaptım-oldu’lara karşı mücadele etmemiz, dik durmamız, direnmemiz gerekiyor. Nefes alacağımız alanların haraç mezat satılmasına karşı durabilmeli, rant için değil yaşam kalitesi için çalışmalı, çabalamalıyız. Adalet için adayım, kul hakkı için adayım. Yüzülebilir körfez için, Avrupa’nın fuar merkezi İzmir için adayım. İzmir’in geçmişine de geleceğine de sahip çıkmak için adayım. Katılımcı bir yerel yönetim anlayışı için adayım. Kerhen değil gönülden adayım"

BÜYÜKŞEHİRLER
Ankara: Mansur Yavaş
Mersin: Macit Özcan
İzmir: Aziz Kocaoğlu
Manisa: Özgür Özel(Manisa Milletvekili)
İstanbul: Mustafa Sarıgül
Hatay: Lütfü Savaş
Eskşişehir: Yılmaz Büyükerşen
Muğla: Osman Gürün
Aydın: Özlem Çerçioğlu
Antalya: Mustafa Akaydın
Gaziantep: Akif Ekici
Tekirdağ: Adem Dalgıç
Ordu: Seyit Torun
Kayseri: Osman Çilsal


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası