Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de PM'ye önerilen isimlere ilk tepki Bayır'dan!

CHP'de 35. Olağan Kurultay geride kalırken, İzmir'den Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na PM için önerilen isimler doğrultusunda en sert tepki İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'dan geldi. Bayır, “İl Başkanı Alaattin Yüksel sınıfta kaldı” derken, Yüksel'in dar grupçu siyasetini eleştirdi. Bayır, PM'ye giren isimlerden olan Mustafa Moroğlu'nun önseçimde gerilerde çıkmasına dikkat çekti, manidar bir gönderme yaptı. Anahtara önerilen isimlere ilk çıkış Bayır'dan:
CHP İzmir'de PM'ye önerilen isimlere ilk tepki Bayır'dan!
Haberler / Yerel Politika
18 Ocak 2016 Pazartesi 16:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP'de kurultay geride kalırken, İzmir’den PM’ye 8, YDK’ya da 2 isim girdi. Gençlik ve cinsiyet kotası hesaplandığından İzmir’in PM’deki temsiliyet sayısının 10’a çıkması bekleniyor.

PM ve YDK yarışında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki anahtar listesinin salona gelmesiyle birlikte İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in önerdiği isimlerde belli oldu. Yüksel'e yakın Mustafa Moroğlu, Kazım Umdular, Şehrazat Mercan ve Sevda Erdan Kılıç her iki listede, il kongresinde Yüksel'e destek veren tek vekil olan Ali Yiğit ise 104 kişilik anahtarda yer aldı.

Anahtar listelerde yer alan isimler, PM'ye girenler ve giremeyenler doğrultusunda parti içi tartışmanın fitili ateşlendi.

İLK TEPKİ BAYIR'DAN
CHP İzmir'de, Kılıçdaroğlu'na önerilen isimler doğrultusunda ilk tepki İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'dan geldi. Kurultayda PM'ye aday olan ancak son dakika adaylığını geri çeken Bayır, “ Genel Başkan listesine alacaksa aday olacağımı İzmir delegeleriyle Ankara'da yapılan toplantıda ifade etmiştim. Genel Merkez'de listeler hazırlanırken herhangi bir telefon gelmeyince de listeden adımı çektim” dedi.

“İl Başkanı Alaattin Yüksel sınıfta kaldı” diyen Bayır, Yüksel'in İzmir Örgütünü temsil edebilecek, sahada çalışacak, koşturacak isimleri önermediğini ifade etti.

MOROĞLU'NA DİKKAT ÇEKTİ
Bayır, “ Alaattin Bey her zaman ki dar grupçu kendi hizip anlayışını sergileyen bir liste verdi Genel Başkana.... Oysa seçenekler vardı. Kabul edemediğim şey şu. Delegelerle yapılan toplantıda görev verilirse “81 ilde koştururum çalışırım” dedim. Önseçimden ikinci çıkan Tacettin Bayır yerine önseçimden 20. sıradan çıkan Mustafa Moroğlu öneriliyor. Nede? Mustafa Moroğlu'nu kullanabilir ama Tacettin Bayır'ı kullanamaz. Bu da dar grupçu anlayışın devamı. Bu olanları İzmir örgütü affetmez. Çok rahat bir il başkanlığı yapamayacak. Genel Başkan'da göremedi. Alaattin Yüksel geçmişte de bunu yaptı. Genel Başkan'ın bunu yakalaması lazımdı. Genel Başkanımızda ne yazık ki bu tür dayatmalarda çabuk havlu atıyor. Değişim bekliyorduk. Ama ne yazık ki Genel Başkan değişimi listeye yansıtamadı. Yansıtamadığı için kurultay delegesi devreye girdi. 60 kişilik listeyi 27-28 isim deldi.Bu da şunu gösteriyor; önümüzdeki süreçte Genel Başkan her istediği kararı PM'de geçiremeyecek”ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası