Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de o ilçeye 'yakın takip'

CHP İzmir İl Yönetimi, delege seçimlerinde Tire için ‘yakın takip’ kararı aldı. İlçeden gelen "Üyelere önceden imza attırıldı" şikayeti, “Sandık kurulmayacak, delegeler ilçe başkanı tarafından yazılacak” iddiasını beraberinde getirdi. İl yönetiminde görevlendirilecek isimler, Tire'de toplam 380 delegenin seçileceği 87 mahallede sandığın kurulup kurulmadığına bakacak, sonuçları elden alacak. Şikayetler üzerine, seçim mahalle mahalle kontrol edilecek
CHP İzmir'de o ilçeye 'yakın takip'
Haberler / Yerel Politika
13 Ağustos 2015 Perşembe 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de delege seçimleri hafta sonu başlıyor. İzmir'de 136 bin 969 CHP üyesi, 15 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında delege seçimi için sandığa gidecek.

Mahallelerde sandığın kurulacağı yerler ve tarihler belli oldu.

TİRE'YE ÖZEL TAKİP
CHP İzmir İl Yönetimi, genel şikayetler üzerine Tire’deki delege seçimini yakından takip etme kararı aldı. İl Sekreteri Osman Peri ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı’yla birlikte görevlendirilecek il  yöneticileri, toplam 380 delegenin seçileceği 87 mahallede sandığın kurulup kurulmadığına bakacak, sonuçları elden alacak.

SKANDAL İDDİALAR
İl yönetiminin Tire için ‘yakın takip’ kararı almasında ilçeden gelen şikayetler etkili oldu. CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve yönetimin, köylerde hazirun listesindeki üyelere delege seçiminden önce imza attırdığı yönünde il yönetimine şikayet geldiği öğrenildi. İlçeden gelen şikayetler,  “Sandık kurulmayacak, delegeler ilçe başkanı tarafından yazılacak” iddiasını gündeme getirdi. İl yönetimi, şikayetler doğrultusunda Tire’de daha önceki yıllarda da sancılı şekilde yapılan delege seçimlerinin, bu sefer sağlıklı şekilde yapılmasını sağlamak için seçimleri yakından takip edecek.   

ÇİĞLİ VE BUCA’DA DEĞİLİŞİKLİK
Öte yandan Buca ve Çiğli’de bazı mahallelerde seçimin olacağı yerlere ve saatlere itiraz gelmiş, il yönetimi her iki ilçe başkanıyla da görüşme kararı almıştı. İl Sekreteri Osman Peri ve her iki ilçeden sorumlu il yöneticileri gün içinde Çiğli ve Buca’ya giderek ilçe başkanlarıyla bir araya geldiler. Her iki ilçede karşılıklı fikir alışverişi içinde itiraz edilen mahalelerde oy kullanılacak adreslerde değişiklik yapıldı.

İl sekreteri Osman Peri, “ İlçe başkanları çok olumlu görüşme gerçekleştirdik. Örgütün isteklerini değerlendirdiler. Değişiklik yapılacak yerler yapıldı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası