Ege Postası
Geri

CHP İzmir'den Demirtaş'a tepki yağdı

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın kendisini ziyarete gelen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a, “Umarız siz kazanırsınız bu yarıştan galip çıkarsınız” demesine CHP İzmir’den tepki yağdı. Partinin İzmir miiletvekilleri, Demirtaş’ın açıklamalarının İTO’nun geleneği ile bağdaşmadığını söyledi.
CHP İzmir'den Demirtaş'a tepki yağdı
Haberler / Yerel Politika
7 Ocak 2014 Salı 17:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir’de  seçim turuna başlayan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a ilk açık destek İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’tan geldi.  İTO Başkanı Demirtaş’ın Yıldırım’a yönelik “en az bizim kadar İzmirlisiniz… İltifat için söylemiyoruz. 11 yıllık bakanlığınız döneminde büyük projelere imza attınız. Umarız siz kazanırsınız bu yarıştan galip çıkarsınız” sözlerine CHP İzmir’den tepki yağdı.

''DEMİRTAŞ'TAN YILDIRIM'A DESTEK'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ... 

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentteki seçim çalışmalarına iş dünyası ile başladı. Yıldırım’ın ilk durağı İzmir Ticaret Odası (İTO) oldu.Yıldırım’ın İTO Başkanı Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiği ziyarete Demirtaş damgasını vurdu. Demirtaş, Yıldırım’ın bakanlığı boyunca önemli işlere imza attığını belirtirken “Umarız siz kazanırsınız bu yarıştan galip çıkarsınız” temennisinde bulundu. Demirtaş’ın, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım’a yönelik sözlerine CHP İzmir Milletvekilleri sert tepki gösterdi.

 

Erdal Aksünger

İzmir Ticaret Odası siyasette taraf olarak müdahil olamaz. İTO siyasetin doğru isimler üzerinden yapılmasını temenni eder. Şu isim ‘kazansın’ diyemez. Bu İTO’nun geleneğinde yok. Böyle bir kurumun başındaki isim yanlış bir açıklama yapmış.Ahlaki sorun olarakta ortaya çıkar.

 

Alaattin Yüksel

Binali Bey İzmir’in misafiri… Ekrem Bey, Yıldırım hem İzmir’in hem de o an İTO’nun misafiri diye böyle bir cümle kullandı herhalde…Ekrem Bey, Aziz Bey de ziyaret ettiğinde asıl duygusunu o zaman söyleyecektir .

 

Mustafa Moroğlu

Ticaret Odası Başkanı ne zaman bir kurumun temsilcisi olduğunun farkına vardı ki…Bu tür kurumların başında olan isimlerin dikkat etmesi gerek açıklamalarında...Demirtaş'ın tümüyle ticaret erbabının temsilcisi olduğunu, bir adaya ‘kazanırsın, kaybedersin’ demenin doğru olmadığını bilmesi gerekiyor.Nezaket gereği yapmış olabilir ama farklı yerlere çekilmemesi gerektiğini söyleyebilirdi.

 

Musa Çam

İTO başkanı politik bir tercihte bulunmuştur. İzmir Ticaret Odası tarihinde ilk kez bir başkan bu kadar açık ve aleni bir tavır almıştır. Böyle bir karar alarak İzmir Ticaret Odası’nın geleneklerine aykırı bir tutum sergilemiştir. Ticaret Odası meclis üyelerinin ve ticaret odası üyelerinin sayın başkanın açıklamalarını tekzip edeceğini inanıyorum.

 

Hülya Güven

Aslında STK başkanlarının tarafsız olmasını bekleriz. Bu kurumlarda yer alan meclis üyeleri içinde her partiden her eğilimden kişiler var. Dolayısıyla tarafsız olmaları gerek. Bu açıklamaları yanlış buldum. İTO olarak verilecek hizmetlerinde tarafsız olması gerekir.

İl Başkanı Ali Engin
Umuyorum bu sözleri bir nezaket içerisinde söylemiştir. Ticaret Odası bütün İzmir'i ilgilendiren bir kurum…Ticaret Odası adına böyle bir açıklama yapmaması gerekir.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası